10 jaar geleden: ons culinaire plannetje voor vanavond

Het is vrijdag en het was weer een heel druk weekje. Ochtendshows, veel meetings gehad, hard gewerkt ook aan nieuwe recepten voor de blog, en ja, ik heb tussendoor ook heel veel gewandeld. Maar nu is het vrijdag en weekend, en ik heb er heel veel goesting in. Even lekker niksen. Altijd gezellig. Morgen hebben we een ongetwijfeld delicieuze take away besteld bij de Oude Pastorie, één van de toprestaurants van Lochristi. Ik heb al een aangepast wijntje uit onze kelder in gedachten. Dan zetten we een sfeervol muziekje op. steken we de kaarsjes aan. Kortom: morgen spelen we echt van gastronomisch restaurantje.

Maar onze culinaire plannen voor vanavond zijn minstens even zotjes. Hou je vast want je gaat het wellicht niet geloven…Ik denk dat het werkelijk 10 jaar geleden is dat ik nog eens naar een frituur ben geweest. Omdat ik zoveel wandel probeer ik ook altijd gezond te eten. Ik denk altijd: alles wat je (teveel) eet moet er ook weer afgetraind worden. Dus ik ga wel eens voor een uitgebreid diner, maar zelden ga ik nog voor de “vette hap”. Ook al behoren frietjes van de frituur tot het culinaire Belgisch erfgoed, voor mij is het een eeuwigheid geleden.

Maar vanavond gaan we eens een gigantische uitzondering maken. We wonen nu vier maanden in Lochristi, en we moeten naast de plaatselijke restaurants toch ook eens de echte traditionele frituren in de buurt gaan ontdekken. Enkel zo leer je je dorp echt kennen, zegt men. Dus we gaan vanavond eens doen wat mijn Joe-ochtend-collega Anke elke vrijdag doet met haar gezin: TV kijken en lekkere frietjes eten, en “vlezekes”.

We gaan vanavond gezellig naar The Voice Senior kijken. En we hebben ook een stevige bestelling geplaatst bij de plaatselijke frituur… twee keer frieten, stoofvlees-saus, mayonaise, twee keer een grote frikandel special, en een brochette om te delen met extra veel kruiden. Kortom, the whole shebang. Ik weet niet of het door het virus komt, maar ik heb er gewoon nog eens mega veel zin in. Ik ga dan wel proberen om vandaag een hele stevige wandeling te maken, en morgen staat er ook zo eentje op het programma, want ik wil niet met een schuldgevoel aan al die frietjes beginnen. Maar goed, sowieso wordt het ongegeneerd genieten vanavond. Moet toch eens kunnen?