Het is een traditie zo groot als een kalkoen bij Thanksgiving; oudejaar ga ik altijd DJ’n. Niet op een plek, maar op twee, soms zelfs op drie of vier feesten en fuiven. De laatste elf jaar vloog ik daarvoor zelfs even heen en weer vanop mijn vakantie in Barcelona. Dit jaar is dat niet het geval. Ik blijf lekker in Spanje. Ik heb geen enkele boeking gekregen voor oudjaar deze keer.
Ik hoorde het al van al mijn collega’s DJ’s en artiesten, boekingskantoren hadden het er al een tijdje over, en onlangs werd het ook in het Nieuws en in de kranten bevestigd: er worden van oud op nieuw veel minder grote party’s georganiseerd. Te duur, het is moeilijk om goed personeel te vinden voor die ene, al bij al korte nacht, want de mensen komen meestal pas na middernacht naar de party’s, en organisatoren durven na de vele afgelastingen tijdens covid ook niet zoveel risico’s meer te nemen.
Het goede nieuws is dat ik een ontzettend druk DJ-jaar achter de rug heb en dat ook 2025 goed vol aan het lopen is, mijn DJ-carrière is heel constant en nog lang niet afgelopen. Maar de tijden veranderen en mensen vieren oudjaar graag thuis met hun geliefden. Dat de regels rond rijden en alcohol de afgelopen maanden nog eens pijnlijk duidelijk zijn geworden zal daar ook wel iets mee te maken hebben.
Het andere goede nieuws is: ik blijf lekker in Barcelona. We hebben vrienden op bezoek, dus is ga lekker koken. We gaan tegen middernacht naar het vuurwerk kijken op het dak van een hotel waar een vriend van ons werkt, en ik ga eens op tijd in mijn bed liggen, om op 1 januari lekker te gaan wandelen. Helemaal ok voor mij. Voor elk van u: een veilig en gezellig oud- en nieuw, en laat ons van 2025 een groot feest maken, al dan niet met deze jongen als DJ!
Boekingen voor DJ-sets op uw feestjes of party’s kunnen via www.svenornelis.be
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer
Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer
Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer
Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer
Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer
Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer