Het is een traditie zo groot als een kalkoen bij Thanksgiving; oudejaar ga ik altijd DJ’n. Niet op een plek, maar op twee, soms zelfs op drie of vier feesten en fuiven. De laatste elf jaar vloog ik daarvoor zelfs even heen en weer vanop mijn vakantie in Barcelona. Dit jaar is dat niet het geval. Ik blijf lekker in Spanje. Ik heb geen enkele boeking gekregen voor oudjaar deze keer.
Ik hoorde het al van al mijn collega’s DJ’s en artiesten, boekingskantoren hadden het er al een tijdje over, en onlangs werd het ook in het Nieuws en in de kranten bevestigd: er worden van oud op nieuw veel minder grote party’s georganiseerd. Te duur, het is moeilijk om goed personeel te vinden voor die ene, al bij al korte nacht, want de mensen komen meestal pas na middernacht naar de party’s, en organisatoren durven na de vele afgelastingen tijdens covid ook niet zoveel risico’s meer te nemen.
Het goede nieuws is dat ik een ontzettend druk DJ-jaar achter de rug heb en dat ook 2025 goed vol aan het lopen is, mijn DJ-carrière is heel constant en nog lang niet afgelopen. Maar de tijden veranderen en mensen vieren oudjaar graag thuis met hun geliefden. Dat de regels rond rijden en alcohol de afgelopen maanden nog eens pijnlijk duidelijk zijn geworden zal daar ook wel iets mee te maken hebben.
Het andere goede nieuws is: ik blijf lekker in Barcelona. We hebben vrienden op bezoek, dus is ga lekker koken. We gaan tegen middernacht naar het vuurwerk kijken op het dak van een hotel waar een vriend van ons werkt, en ik ga eens op tijd in mijn bed liggen, om op 1 januari lekker te gaan wandelen. Helemaal ok voor mij. Voor elk van u: een veilig en gezellig oud- en nieuw, en laat ons van 2025 een groot feest maken, al dan niet met deze jongen als DJ!
Boekingen voor DJ-sets op uw feestjes of party’s kunnen via www.svenornelis.be
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer
Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer
In de aanloop naar Halloween zie je ze overal: pompoenen aan voordeuren, in interieurs en etalages. Maar veel mensen vragen zich af: kun je zo’n volledige pompoen ook gewoon in de oven klaarmaken … Lees meer
De calzone is een pizza in zakvorm, een opgerolde variant van de klassieke Italiaanse pizza. Oorspronkelijk komt hij uit Napels, de bakermat van de pizza, en de naam betekent letterlijk “broekspijp” in het Italiaans — een knipoog naar zijn opgerolde vorm … Lees meer