Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten. Meer moet dat voor mij niet zijn. In het op dit moment bijzonder mooie Barcelona ga ik genieten van het zonnetje en lange wandelingen maken, afgewisseld met een uurtje gym elke dag. We hebben deze keer enkel een vriendin op bezoek voor oudjaar, maar alle andere dagen blijft de logeerkamer leeg, ook al zijn er best veel vrienden in de stad, waarmee we wel eens lekker gaan eten. Ik ben van plan om een paar keer te koken ook.
En ik ga ook een beetje werken. Er staan op dit moment drie boeken van mezelf op de planning. Eentje over geloven, een nieuw kookboek om tien jaar Would Be Chef te vieren, en…. een boek over, of zelfs van onze kleine lieve Britse korthaar Hockney. Drie boeken waar ik gezellig al wil aan werken. Als je weet dat er intussen nog drie andere boeken van andere schrijvers binnen onze uitgeverij zijn gepland, en dat ook onze nieuw wijnbedrijf eraan komt, dan weet je dat ik me niet zal vervelen. Maar er zal ook zeker gerust worden. Geen wekker. In mijn geval wil dat zeggen dat ik af en toe misschien wel eens tot halfzeven uit zal slapen. Een zalige manier om de kerstdagen te vieren toch? En jij? Fijne plannen?
Als je in de kerstvakantie gezellig wil lezen over de schoonheid van het leven, en het zoeken naar geluk, dan is mijn nieuwste boek Veel Geluk Gewenst misschien wel iets voor jou. Ook ideaal om cadeau te doen, net als mijn andere boeken Waarom Wandelen, Mijn Mama’s Kookboek en Mijn Barcelona. De uitgeverij blijft ook tijdens de kers open, en boeken kun je bestellen via www.silenro.be
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer