Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten. Meer moet dat voor mij niet zijn. In het op dit moment bijzonder mooie Barcelona ga ik genieten van het zonnetje en lange wandelingen maken, afgewisseld met een uurtje gym elke dag. We hebben deze keer enkel een vriendin op bezoek voor oudjaar, maar alle andere dagen blijft de logeerkamer leeg, ook al zijn er best veel vrienden in de stad, waarmee we wel eens lekker gaan eten. Ik ben van plan om een paar keer te koken ook.
En ik ga ook een beetje werken. Er staan op dit moment drie boeken van mezelf op de planning. Eentje over geloven, een nieuw kookboek om tien jaar Would Be Chef te vieren, en…. een boek over, of zelfs van onze kleine lieve Britse korthaar Hockney. Drie boeken waar ik gezellig al wil aan werken. Als je weet dat er intussen nog drie andere boeken van andere schrijvers binnen onze uitgeverij zijn gepland, en dat ook onze nieuw wijnbedrijf eraan komt, dan weet je dat ik me niet zal vervelen. Maar er zal ook zeker gerust worden. Geen wekker. In mijn geval wil dat zeggen dat ik af en toe misschien wel eens tot halfzeven uit zal slapen. Een zalige manier om de kerstdagen te vieren toch? En jij? Fijne plannen?
Als je in de kerstvakantie gezellig wil lezen over de schoonheid van het leven, en het zoeken naar geluk, dan is mijn nieuwste boek Veel Geluk Gewenst misschien wel iets voor jou. Ook ideaal om cadeau te doen, net als mijn andere boeken Waarom Wandelen, Mijn Mama’s Kookboek en Mijn Barcelona. De uitgeverij blijft ook tijdens de kers open, en boeken kun je bestellen via www.silenro.be
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer