Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen.
Schaaldieren bijvoorbeeld. Erwtjes en spinazie ook. Maar pas op: niet alle ingrediënten overleven een verblijf in de diepvriezer. Geloof me: de volgende producten wil je echt niet in je vriezer steken, want het loopt gegarandeerd fout.
Je kunt avocado’s echt niet in de vriezer stoppen. Alle structuur is weg en je krijgt een goor boeltje nadat je ze ontdooid hebt.
Zeker zachte kazen verliezen al hun structuur in de diepvriezer. Harde kazen zou je er in principe nog wel kunnen in bewaren, maar stop die liever gewoon in de ijskast.
Kun je absoluut niet bewaren in de diepvriezer. Dan krijg je echt een vuil papje.
Eens gefrituurd stop je eten ook niet meer in de vriezer. Ook hier krijg je een goor prakje. En de crunch is zeker weg.
Je kunt het wel nog koken nadat je bevroren melk een dag hebt laten rusten in de frigo, maar om te drinken is het echt geen goed idee.
Rauwe eieren al zeker niet. De binnenkant zet uit, en de eieren zullen barsten. Maar ook gekookte eitjes kun je beter niet in de diepvriezer bewaren.
Bewaar je “zachte” verse kruiden in de diepvriezer dan krijg je bruine smurrie. Niet doen.
Lukt ook niet. Net zoals mayonaise en andere sauzen op basis van eieren. Ketchup gaat opsplitsen in een waterig gedeelte en een soort van tomatenpapje.
Gevaarlijk. De inhoud gaat uitzetten en het blik zal openbarsten. Lokaal ontploffingsgevaar dus!
Ok, dit lijkt heel stom, maar ik heb het al meermaals voorgehad. Even een flesje wijn of champagne in de diepvriezer stoppen om snel af te koelen. De drank zet uit, en de fles knalt in duizend scherven uiteen. Stom, heel stom.
Drank met een heel hoog alcoholpercentage zoals bepaalde eaux de vie kun je wel in de diepvriezer bewaren. Door het hoge alcoholgehalte bevriezen die niet maar blijven ze wel ijskoud.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer