AI0A0216
Nieuws

Ontdek mijn 50 favoriete restaurants in Barcelona!

De zomer komt er weldra aan. Veel mensen zullen de komende maanden weer naar het Zuiden trekken, en een aanzienlijk deel daarvan wil wel eens een bezoekje brengen aan een boeiende stad. Het zal niemand dan verwonderen dat ik Barcelona van harte wil aanbevelen. Het is al dertig jaar mijn favoriete stad in Barcelona, en we wonen er ook al meer dan tien jaar halftijds. Ik schreeuw mijn liefde voor Barcelona constant uit op de radio, en op mijn sociale media en het is dan ook normaal dat ik zeker dertig keer per week vragen krijg over Barcelona: waar kun je lekker eten, is het niet te duur, waar kun je goed logeren, wat zijn de plekjes die we absoluut moeten bezoeken? Ik probeer zoveel mogelijk te antwoorden, maar soms kan ik het niet bijhouden.

MIJN BARCELONA 04
AI0A0636
AI0A0552
AI0A2554

Maar nu is er fijn nieuws, want sinds een tweetal weken is “Mijn Barcelona” uit. Het is een uiterst persoonlijke gids vol foto’s en tips geworden. Uiterst subjectief, maar wel recht vanuit het hart. In het boek staan veel toeristische tips en waarschuwingen, leuke wist-je-datjes, info over de markten die je echt moet bezoeken. En vooral: ik duik uitgebreid in de gastronomische wereld die Barcelona is. Ik heb uitgebreide besprekingen van mijn 50 favoriete restaurants geschreven, met mijn persoonlijke tips over wat je er best kunt eten en drinken. Goedkope tapasplekken worden afgewisseld met wat duurdere restaurants. Voor elk wat wils. De ideale gids om sowieso lekker te eten tijdens jouw trip naar Barcelona!

AI0A3429
AI0A3334
AI0A2570
AI0A3423

Het boek “Mijn Barcelona” kost €30 en is enkel online te koop op www.mijnbarcelona.be of www.silenro.be En als je daar dan toch je gids koopt voor de mooiste stad ter wereld, ook “Mijn Mama’s Kookboek” en “Waarom Wandelen” is nog steeds te koop. Drie heerlijke boeken om van deze zomer een feest te maken, met lekker eten, gezonde ontspanning, en een mooie citytrip.

Gerelateerde nieuwsberichten

Is kokosnoot wel zo gezond als we denken?

Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer

Daarom houden sommige mensen absoluut niet van geitenkaas

Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer

Ja, de pralines zijn een Belgische uitvinding

We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer

Ik krijg best veel kritiek als ik smoothies maak

Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer

Zo vier ik de dag van de picknick graag. Enkele top tips …

Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer

Ooit al gehoord van een Icecream Soda?

Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer

Het is wereld tapas dag. Maar waar komen tapas vandaan?

Ik ben sinds jaar en dag een liefhebber van de Spaanse keuken, en tapas ken ik al een laar decennia. Vandaag zijn ze wereldwijd populair. Tapas – het woord alleen al roept beelden op van zonovergoten pleintjes, gezellige drukte en tafel vol heerlijke hapjes … Lees meer

Fish and chips: serveer deze Britse klassieker op een leuke manier thuis

Fish and chips – een klassieker die iedereen wel kent. Knapperige visfilet, goudgele frietjes en een vleugje citroen: eenvoudig, maar zó lekker. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Groot-Brittannië, waar het al generaties lang wordt geserveerd in krantenpapier, met wat azijn en een flinke portie nostalgie … Lees meer