De zomer komt er weldra aan. Veel mensen zullen de komende maanden weer naar het Zuiden trekken, en een aanzienlijk deel daarvan wil wel eens een bezoekje brengen aan een boeiende stad. Het zal niemand dan verwonderen dat ik Barcelona van harte wil aanbevelen. Het is al dertig jaar mijn favoriete stad in Barcelona, en we wonen er ook al meer dan tien jaar halftijds. Ik schreeuw mijn liefde voor Barcelona constant uit op de radio, en op mijn sociale media en het is dan ook normaal dat ik zeker dertig keer per week vragen krijg over Barcelona: waar kun je lekker eten, is het niet te duur, waar kun je goed logeren, wat zijn de plekjes die we absoluut moeten bezoeken? Ik probeer zoveel mogelijk te antwoorden, maar soms kan ik het niet bijhouden.
Maar nu is er fijn nieuws, want sinds een tweetal weken is “Mijn Barcelona” uit. Het is een uiterst persoonlijke gids vol foto’s en tips geworden. Uiterst subjectief, maar wel recht vanuit het hart. In het boek staan veel toeristische tips en waarschuwingen, leuke wist-je-datjes, info over de markten die je echt moet bezoeken. En vooral: ik duik uitgebreid in de gastronomische wereld die Barcelona is. Ik heb uitgebreide besprekingen van mijn 50 favoriete restaurants geschreven, met mijn persoonlijke tips over wat je er best kunt eten en drinken. Goedkope tapasplekken worden afgewisseld met wat duurdere restaurants. Voor elk wat wils. De ideale gids om sowieso lekker te eten tijdens jouw trip naar Barcelona!
Het boek “Mijn Barcelona” kost €30 en is enkel online te koop op www.mijnbarcelona.be of www.silenro.be En als je daar dan toch je gids koopt voor de mooiste stad ter wereld, ook “Mijn Mama’s Kookboek” en “Waarom Wandelen” is nog steeds te koop. Drie heerlijke boeken om van deze zomer een feest te maken, met lekker eten, gezonde ontspanning, en een mooie citytrip.
Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer
Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer
We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer
Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer
Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer
Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een liefhebber van de Spaanse keuken, en tapas ken ik al een laar decennia. Vandaag zijn ze wereldwijd populair. Tapas – het woord alleen al roept beelden op van zonovergoten pleintjes, gezellige drukte en tafel vol heerlijke hapjes … Lees meer
Fish and chips – een klassieker die iedereen wel kent. Knapperige visfilet, goudgele frietjes en een vleugje citroen: eenvoudig, maar zó lekker. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Groot-Brittannië, waar het al generaties lang wordt geserveerd in krantenpapier, met wat azijn en een flinke portie nostalgie … Lees meer