Nieuws

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Mijn weekmenu, met lekkere recepten voor die eerste schoolweek

Wow, 1 september is er alweer! Je denkt bij het begin van de zomer dat hij eindeloos zal duren, maar voor je het weet is de vakantie voorbij. De kinderen trekken weer naar school — misschien met veel goesting, misschien met wat tegenzin en een boekentas die zwaarder lijkt dan ooit … Lees meer

De zaligste oplossing voor restjes van je kaasschotel!

Heb je wel eens een gezellige kaas- en wijnavond gehad en bleef je achter met een tafel vol kleine en grote stukjes kaas? Uiteraard kun je die restjes gewoon zo opeten of verwerken in een saus, maar er bestaat volgens mij een nóg leukere manier: maak er gewoon eens een pizza van … Lees meer

Bijna september. Mijn laatste weekmenu van de zomer

Het is bijna zover… nog één weekje aftellen en dan trekken de kinderen weer naar school. Ik weet niet of ze er zelf zo naar uitkijken, maar ik hoor in mijn vriendenkring dat veel ouders toch echt beginnen aftellen … Lees meer

Raimat Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience4

Ik maakte als ambassadeur een fenomenale reis door Catalonië, World Region of Gastronomy 2025 #advertentie

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat Catalonië mijn tweede thuis is. Ik heb er al bijna vijftien jaar een flat in Barcelona, waar ik keer op keer inspiratie vind, vooral aan tafel … Lees meer

Cellulitis: wat het is, waarom vrouwen het vaker hebben, en of voeding helpt

Cellulitis: het is zo’n woord waar veel vrouwen bij zuchten. Nu ik wat ouder wordt en de meeste van onze vriendinnen ook, hoor ik er wel vaker eens over klagen … Lees meer

Photo by Encal Media on Unsplash

Eat an Extra Dessert Day – een feestdag voor zoetekauwen (en voor mij net iets minder)

4 september staat in de Verenigde Staten bekend als Eat an Extra Dessert Day. Een ludieke, niet-officiële feestdag waarop iedereen aangemoedigd wordt zichzelf te verwennen met een extra portie zoet … Lees meer

Kun je beter kokosboter gebruiken dan anders vetstoffen?

Een paar jaar geleden was kokosboter dé hype in de keuken. Iedereen smeerde en bakte ermee, want het zou gezonder zijn dan gewone boter of olie. Maar klopt dat eigenlijk … Lees meer

Citroensap drinken, is dat gezond of niet?

Iedereen die mijn blog al even volgt, weet dat ik dol ben op gemberthee. Ik maak het bijna dagelijks: een duimdik stuk verse gember in een thermos, kokend water erbij en het sap van een citroen … Lees meer

Waarom deze zondag een absolute feestdag is

Vandaag is het zondag 17 augustus, en dat is voor mij een bijzondere dag. Morgen kruip ik na zeven heerlijke weken vakantie weer samen met mijn lieve collega Anke Buckinx achter de microfoon bij JOE … Lees meer

Durf jij er wel eens mee te koken? Met Tofu?

Tofu is voor veel mensen nog altijd een beetje een mysterie. Je ziet zo’n wit blokje in de supermarkt liggen, meestal ergens bij de vegetarische producten, maar vaak blijft het daar ook liggen … Lees meer

Toasted Mashmellow Day: pure nostalgie rond de barbecue

Er zijn van die geuren en smaken die meteen herinneringen oproepen. Voor mij is dat onmiskenbaar het zoete, licht gebrande aroma van een marshmallow die boven een vuurtje wordt geroosterd … Lees meer

Spicy kalkoen met basmatirijst

Yes! Terug van weg geweest: mijn weekmenu!

Na een paar weken afwezigheid ben ik er weer met mijn weekmenu’s! De vakantie deed ongelofelijk deugd, maar ik moet toegeven: ik heb jullie en dit plekje hier wel gemist … Lees meer

unsplash

🍌 De banaan-mythe ontkracht: dikmaker of perfecte sportbrandstof?

Ik hoor het vaak: “Bananen, dat is pure suiker, daar word je toch dik van?” En eerlijk, ook ik heb me dat ooit afgevraagd. Want ja, bananen bevatten meer natuurlijke suikers dan bijvoorbeeld aardbeien of bosbessen … Lees meer

ELEVEN MADISON PARK: N°1 IN DE WERELD?!

Breaking News: Eleven Madison Park laat het volledig vegan concept los

De culinaire wereld gonst van het opvallende nieuws: Daniel Humm, de wereldberoemde chef van Eleven Madison Park in New York, stapt af van het volledig vegan concept dat het restaurant sinds juni 2021 hanteerde … Lees meer

Rode wijn of witte wijn? Wat is nu eigenlijk echt het verschil?

Of je nu een glas wit of rood inschenkt bij je diner, er zijn best wel wat interessante verschillen tussen de twee soorten wijn. Niet alleen qua smaak, maar ook in hoe ze gemaakt worden, hoe je ze best bewaart en zelfs hoeveel calorieën erin zitten … Lees meer

Een super slim alternatief voor (teveel) zout

Ik geef het eerlijk toe, ik hou van eten dat goed afgekruid is. Een bord vol smaak, daar word ik echt gelukkig van. En ja, daar horen peper en zout uiteraard bij … Lees meer

Sukkel jij ook of ben jij een expert met stokjes?

Voor veel mensen is het dé drempel om naar een Chinees of Aziatisch restaurant te gaan: de stokjes. Of beter gezegd: de chopsticks. Want zo heten ze officieel … Lees meer

Pure nostalgie, 25 augustus is Banana Split Day

Banana Split Day brengt mij altijd terug naar mijn jeugd, met herinneringen aan dat legendarische Nederlandse tv-programma Bananasplit, gepresenteerd door Ralph Inbar … Lees meer

Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten

Een zeer easy toprecept, maar niet van mij ...

Ik heb een beetje een liefde-haatverhouding met desserts. Op restaurant sla ik ze vaak over, en ook thuis maak ik ze minder graag dan hartige gerechten … Lees meer

De aardappel: de grote boosdoener waar we van houden

Aardappelen, ik blijf er eerlijk gezegd ontzettend van houden. En ondanks dat ik probeer gezond en evenwichtig te eten en mijn gewicht wat onder controle wil houden, zet ik ze nog vaak op tafel … Lees meer

Italiaanse visburger met tarama

Wees net als ik een creatieve wereldburger!

Je zou het misschien niet van mij verwachten, want ik ben vaak bezig met gezond eten, sporten en in balans leven… maar ik heb eigenlijk ook een zwak voor burgers … Lees meer

Hier heb ik mijn buik nu eens echt vol van!

Ik moet even iets van me afschrijven. De voorbije maanden is mijn grootste ergernis op Instagram zonder twijfel de constante stroom aan reclame over afvallen, die ik elke dag opnieuw, zelfs meerdere keren per dag krijg … Lees meer

Wat is een fajita en hoe maak je het klaar?

Fajita, het klinkt lekker exotisch, een beetje als vakantie op je bord. En eigenlijk is dat het ook. Dit Mexicaans-Amerikaanse gerecht is uitgegroeid tot een echte klassieker, perfect om samen met vrienden of familie van te genieten … Lees meer

Pizza Hawaii: mijn hekel aan haten

Pizza Hawaii, je kent hem wel, die beruchte combinatie van pizza met ham en ... ananas. Een pizza die mensen al jaren verdeelt. Een publiekslieveling maar tegelijk ook een pizza die grondig gehaat wordt … Lees meer

En toen werden we geprikt door een ellendige ....

... wesp. Niemand wordt graag geprikt door een insect. En al zéker niet door wespen, bijen, hommels of andere rotzakjes met een angel. Tijdens onze rondreis door Catalonië raakten we nog in een pittige discussie met zo'n stomme wesp, terwijl we een mooie wandeling door de wijngaarden maakten … Lees meer

GEGRILDE FILET PUR MET COURGETTE EN KERSTOMAATJES

Terug van weg geweest, 5 recepten in mijn weekmenu

Yessss, een prachtige zomerse week is onderweg, met veel zon en heerlijke temperaturen. Het ideale moment om licht, gezond en toch lekker te koken. De weekmenu’s waren even van de radar tijdens de vakantieperiode, maar vanaf vandaag zijn ze er weer, helemaal terug van weggeweest … Lees meer

Wat is eigenlijk een filet mignon?

Ik heb het onlangs nog eens voor gehad in een restaurant, dat ik hier niet ga vernoemen omdat het misschien gewoon een zwak momentje was, dat ik een filet mignon bestelde en in feite een compleet ander stukje vlees geserveerd kreeg … Lees meer

Julienne fries: dun, krokant en... iets minder onschuldig dan je denkt

Je kent ze zeker: die superfijne frietjes die je soms geserveerd krijgt bij een hamburger of in een bistro. Sommigen noemen het steppegras, in andere landen worden ze shoestring fries genoemd … Lees meer

Vandaag mag je echt niks doen, moet je lui zijn.

Blijkbaar is het vandaag Lazy Day. Echt waar, dat bestaat. Bruno Mars zong er zelfs een liedje over: “Today I don’t feel like doing anything,” The Lazy Song … Lees meer

Ik, 1 jaar geleden

Vandaag, een jaar geleden, is mijn leven drastisch veranderd

Dag 365. Vandaag, 14 augustus, is een bijzondere dag voor mij. Exact een jaar geleden heb ik beslist om mijn leven drastisch te veranderen en het roer volledig om te gooien … Lees meer