Ik ben een voetballiefhebber, en een fan van Club Brugge. En daarom ben ik ook ontzettend blij dat topfavoriet Hans Vanaken de Gouden Schoen heeft gewonnen … Lees meer
Eerlijk: ik kan wel eens een pikantje verdragen, maar trop is teveel. Ooit was ik in Indië en sommige gerechten die daar geserveerd werden, daar kon ik niet eens aan beginnen … Lees meer
Het Brexit-compromis van premier May werd gisteren in Londen compleet weggestemd. Geen mens weet wat er nu gebeuren gaat. Wellicht komt er een niet-onderhandelde Brexit, en dat zou weleens kunnen betekenen: chaos … Lees meer
Veganisten beweren graag dat ze veel gezonder leven dan mensen die wel nog vlees- vis- en zuivelproducten blijven eten. Over hun ethische motivaties valt nauwelijks te discussiëren … Lees meer
Lap, daar gaat mijn goede voornemen voor 2019, en het is zelfs een beetje mijn eigen schuld. Ik wou weer wat kilo’s verliezen, en ik heb daarom erg voorzichtig gegeten (wel lekker, maar minder en vooral lichter) en (minder alcohol) gedronken, en vooral massa’s gewandeld de voorbije weken … Lees meer
Goed nieuws voor de fans, en ik ben er eentje van: Albert Heijn, de sympathieke Nederlandse kruidenier blijft wel degelijk aanwezig in België. Dat werd volgens verschillende nieuwssites vandaag op de ondernemingsraad bekend gemaakt … Lees meer
Vorig jaar was de zeeduivel nog "vis van het jaar" maar dit jaar is het de wijting geworden, een klassieker in de Franse keuken maar weinig bekend in België … Lees meer
Culinair genieten en reizen ... het gaat voor mij al jaren hand in hand. Zeer leuk nieuws dus toen ik deze week te horen kreeg dat Would Be Chef genomineerd is voor de Travel Blog Awards 2019 … Lees meer
Vliegtuigeten, het is iets speciaals. Op korte vluchten vind ik het gewoon niet nodig dat er eten wordt geserveerd. Vroeger werd zelfs dan een klein hapje voorzien, en dat is sympathiek, maar het hoeft voor mij niet … Lees meer
Op zoek naar een leuk plekje om te lunchen of te dineren? Op Would Be Chef heb ik het voorbije jaar de leukste eetadresjes verzameld van local foodies, mensen die wonen in deze boeiende steden, en die hun hidden spots graag aan jullie willen aanbevelen … Lees meer
Grappig foodnieuws uit Engeland van enkele weken terug, naar aanleiding van een grappige tweet van een moeder. Haar zoontje kreeg namelijk voor het eerst een reep Toblerone, en hij ontdekte een dier in het logo van de chocoladefabrikant … Lees meer
Meer dan de helft van de werknemers (zo'n 58 procent) neemt geen middagpauze. Jobwebsite Stepstone heeft dat berekend. We nemen de pauze niet omdat we teveel werk hebben of sneller naar huis willen 's avonds … Lees meer
Na de feesten is het zo ver... dan maken we weer allemaal goede voornemens. Er mogen wel weer wat kilootjes af. De zomer is nog ver, dat is zo, maar hoe zeggen ze dat ook alweer: summerbody's are made in winter … Lees meer
Wat zou jij doen als er plots mieren in je bord lagen in een erg chique restaurant? Even met de ogen knipperen? De ober terugroepen en met een kwinkslag duidelijk maken dat er iets niet klopt … Lees meer
Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: geregeld kleinschalige Belgische spelers in de culinaire wereld een hart onder de riem steken en een sportief duwtje geven … Lees meer
Telkens wanneer ik naar de markt ga in Barcelona en ik neem percebes mee naar huis, dan krijg ik op Instagram tientallen keren de vraag: welke rare schepsels zijn dat nu zeg … Lees meer
Het was gisteren één van mijn tien geboden om af te vallen: Opgelet met alcohol! Ik schreef letterlijk dit: "Niet makkelijk de komende maanden, maar het maakt een groot verschil … Lees meer
Beste (m/p)eter, We klinken vandaag op een splinternieuw jaar, met een goed glas Bordeaux of een dikke sigaar. Met een glaasje champagne en hapjes erbij … Lees meer
We zijn bijna aan het einde van het jaar. Straks vieren we de komst van 2019. Mag ik jullie ontzettend bedanken omdat jullie mijn foodblog zo trouw blijven volgen … Lees meer
Feesten is fijn! Maar pijn na het feesten is helemaal niet fijn. Of je vanavond nu voor een etentje gaat met aangepaste wijnen en een pousse-café nadien, of gewoon stevig stappen gaat, neem deze tips in acht, en morgen sta je fris op en kun je het nieuwe jaar lekker fris starten … Lees meer
Ben ik soms wat te streng in mijn restaurantbesprekingen? Te onbeleefd? Spreek ik niet met kennis van zaken? Zet ik teveel druk op sommige chefs en personeel … Lees meer
Ik ben niet zo'n ontzettend grote desserteter. Meestal heb ik na het hoofgerecht gewoon meer dan genoeg gegeten. Soms, als ik nog een klein gaatje over heb, ga ik graag voor een stukje kaas … Lees meer
As we speak zijn we onderweg. We maken vandaag een klein extra reisje binnen onze vakantie die we doorbrengen in Barcelona. We gaan namelijk dineren in volgens mij misschien wel het beste restaurant van de wereld … Lees meer
Gisteren heb ik mijn vijf favoriete voorgerechten op een rij gezet. Vandaag wil ik jullie dan weer even laten weten welke chefs mij in 2018 het meest verrast hebben met een indrukwekkend hoofdgerecht … Lees meer
Vanaf vandaag tot het einde van het jaar ga ik op Would Be Chef terugblikken op 2018. Wat waren de lekkerste hoofdgerechten die ik op restaurant at, wat waren de grootste ontgoochelingen, wat waren de lekkerste desserts van het jaar, welke gerechten scoorden het best op mijn foodblog … Lees meer
Beste levensgenieter, normaal schrijven mensen een nieuwjaarsbrief. Behalve de koning en de paus. Die houden liever kersttoespraken. Om de kerk wat in het midden te houden laat ik die eer ook aan hen … Lees meer
Het is weer kerst, dus vanavond gaan we uitgebreid feesten, lekker eten, en genieten met heerlijke drankjes. Feesten is fantastisch, en soms moet je er gewoon voor durven gaan … Lees meer
Bijna nieuwjaar... maar er liggen nog een pak kerstcadeautjes onder mijn boom. Ik wil ze graag uitdelen! Misschien weet je het, of misschien ook niet, maar sinds het begin van Would Be Chef, nu anderhalf jaar geleden heb ik al honderden cadeautjes mogen weggeven … Lees meer
Beste Gert, beste Joachim, wanneer ik dit schrijf liggen jullie wellicht nog lekker te slapen. Jullie lezen mijn briefje wel ergens deze namiddag. Het is vandaag de dag voor kerstavond … Lees meer
Tenminste als we de cijfers van Pinterest mogen geloven. Op Pinterest gaan mensen op zoek naar beelden die hen inspireren en dus is dit hippe sociale medium echt wel een prima trendvoorspeller … Lees meer