Balletjes, geef nu toe,we draaien ze graag in de keuken, en we eten ze toch ook allemaal ook zo graag. Ze zijn speels en lekker. Als kind vond ik het heerlijk om samen met m'n mama balletjes te draaien, en ik merk dat mijn nichtjes Julie, Anna en Estée oma daar vandaag ook graag bij helpen … Lees meer
Ken je dat gevoel ook: dat een stukje chocolade je gelukkig maakt. Wel, dat gevoel is helemaal terecht! En het is niet iets psychologisch, maar pure wetenschap: chocolade eten kan mensen echt gelukkiger maken … Lees meer
Het klinkt als het begin van een goede mop. En wie weet zou het dat zelfs worden ook. Dat de heren er een geanimeerd gesprek van zouden maken is wel duidelijk … Lees meer
Ik ben niet zo'n grote zoetekauw, dat heb ik op deze blog al meermaals geschreven. Maar deze taart is zonder twijfel mijn favoriete taart ever (naast die van mijn mama natuurlijk) … Lees meer
Ik hou van de juiste muziek voor bij m'n etentjes. Zelfs als Would Be Chef let je graag op de details, en ik vind persoonlijk dat je dat echt in alles doortrekken mag … Lees meer
Het voorbije weekend waren we met mijn ouders op reis in het Zwarte Woud. Het verslag van dat heerlijke weekend kun je hier nalezen. Het was zalig. En wanneer je drie dagen samen onderweg bent praat je natuurlijk ook veel, en dan komen de spannendste, spectaculairste en grappigste verhalen uit je jeugd weer tot leven … Lees meer
Het is weer woensdag. Misschien ben je samen met de kinderen deze namiddag thuis, en heb je zin om eens iets lekkers (met of voor hen) te maken. Ik zet drie goede tips nog eens op een rijtje … Lees meer
Mijn column met als titel ‘de vleessector is rot’ heeft het voorbije weekend massa’s reacties uitgelokt. Ik hield daarin een pleidooi voor een grote opkuis binnen de sector … Lees meer
Ik schrijf dit verslagje vanop het (best wel frisse, maar zalige) terrasje van onze hotelkamer in Tonbach, vlakbij Baiersbronn, in het Zwarte Woud. Het zicht op de bergen hier is fenomenaal … Lees meer
Wat is dat nu toch allemaal met ons vlees? Willen en durven we dat nog eten. Vooreerst: mijn antwoord is ja. Ik ben flexitariër of zo. Soms eet ik vegetarisch, soms vis, soms ook (lekker) vlees … Lees meer
Ik heb de liefste ouders van de hele wereld. Schatten. En ze lijken een beetje op mij. Correctie: ik lijk een beetje op hen. Veel zelfs. Mama is een fantastische kok, en ik heb een beetje leren koken van haar … Lees meer
Je kunt mij tegenwoordig aan de slag zien op njam! met Roger van Damme, in "Van Passie Tot Perfectie" samen met Roger van Damme. In ons gerecht van vorige zaterdag, de gestoomde zalm met witloof, wakamé en radijs, gebruikten we wat citroensap … Lees meer
Ik heb gewoon de tofste volgers op mijn vlog, jullie dus. Vraag ik jullie tips, dan krijg ik die ook. Merci daarvoor. Zo vroeg ik jullie vorige week om wat leuke restauranttips voor New York door te sturen (want de eerste week van de paasvakantie gaan we nog eens op reis naar die fantastische stad) en ik kreeg echt bijzonder veel mailtjes en berichten op sociale media … Lees meer
Zaterdag zag ik mijn goede copain Gert De Mangeleer heel even terug, in de coulissen van Club Brugge, ons beider favoriete voetbalploeg. De topchef, die met zijn drie sterren voor Hertog Jan ook in de top 100 van de wereld staat, zag er bijzonder gelukkig en ontspannen uit … Lees meer
Ik ben al bijna dertig jaar gek van New York. Een zalige stad. Eentje die, zoals het cliché, èn het liedje dat willen, nooit slaapt. Op elk uur van de dag kun je er van alles beleven, en vooral: zalig eten … Lees meer
Ijskoud weer? Drink een lekker warm drankje. Soep. Thee. Koffie. Dat geeft je warmte. Tenminste, dat denken wij. De gedachte om nu een ijskoud drankje te drinken vinden we gruwelijk … Lees meer
Ik heb er nu al een paar dagen last van: flinke keelpijn. Ik weet ook wel hoe dat komt, denk ik. Ik heb erg drukke weken achter de rug met veel nachtelijke DJ-sets die erg lang duurden … Lees meer
In mijn wekelijkse column in de Zondag heb ik het vandaag onder andere over deze foodblog. Het zou dus goed kunnen dat je vanochtend in je favoriete zondagse krant voor het eerst over Would Be Chef gelezen hebt, en daarom hier even rond komt snuisteren … Lees meer
Ik heb het de voorbije maanden een paar keer voor gehad. Ik die zo graag tafel, en erg hou van de verfijnde keuken, die dan plots zo’n beetje geeuwend naar alweer een nieuwe gang zit te kijken in een eindeloze rij gerechten … Lees meer
Net geen 40 kilo ben ik afgevallen, enkele jaren geleden. Door ontzettend veel te wandelen, door gezonder te gaan eten. En door veel water te drinken. Dat laatste klinkt misschien wat raar, maar het is wel zo … Lees meer
Op maandag een dieet starten lijkt misschien logisch. Je hebt wellicht een pittig weekend achter de rug, en af en toe stevig gezondigd. Een heerlijk etentje links en een lekker aperitiefje rechts … Lees meer
Volgens verschillende toonaangevende magazines en culinaire kenners is Yoshoku dè culinaire trend om de komende maanden en jaren naar uit te kijken. Kenners van de Japanse keuken weten ongetwijfeld waar ik het over heb: Yoshoku is de Japanse kookstijl die zwaar beïnvloed is door onze Westerse eetgewoonten … Lees meer
Zelden gezien. Mijn instagramfeed had de voorbije 24 uur maar één hoofdrolspeler. Iconische zwart wit foto’s. Foto’s met de beroemde stijve koksmuts op … Lees meer
Wat is de perfecte muziek bij dinertjes? Ken je dat gevoel? Je hebt aan alles gedacht. Uitgebreid gekookt. De juiste flesjes uit de kelder gehaald. De tafel is gedekt met het mooiste zilveren bestek … Lees meer
Ik schrok me kapot toen ik het bericht las deze ochtend. En ik werd er behoorlijk triest van. Hertog Jan stopt er mee. Het fantastische drie sterrenrestaurant van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens sluit voorgoed de deuren op 22 december 2018 … Lees meer
Ik wil dit jaar eindigen met een hele grote pluim voor jullie, trouwe volgers van mijn foodblog. Het was een groot avontuur voor me toen ik begin vorig jaar dacht: waarom zou ik mijn receptjes en mijn culinaire passie niet gewoon dagelijks delen met alle geïnteresseerden op een blog … Lees meer
Ik reik deze week zeven pluimen uit aan de culinaire toppers van het voorbije jaar. Vandaag pluim nummer vijf en die geef ik aan het restaurant dat mij prijs kwaliteit in Barcelona het meeste kon bekoren … Lees meer
Tijd voor de vierde pluim in een reeks van zeven. En die gaat naar mijn goede maat Roger van Damme. Op 25 oktober gebeurde in Warschau namelijk iets ongelofelijks … Lees meer
Het einde van 2017 komt er aan. Zeven dagen lang deel ik pluimen uit op deze blog... en vandaag is het tijd om mijn tweede culinaire pluim uit te reiken … Lees meer
Derde pluim die ik uitreik zo aan het einde van het jaar gaat naar een restaurant uit mijn zo geliefde Barcelona, de ontdekking van het jaar voor mij: La Barra van Carles Abellan … Lees meer