Speciaal momentje in de jaren '90. Nadat we al ons ganse leven opgegroeid waren met Marsen, Snickers, Bounty's en andere snoepjes veranderde één van de populairste chocolatbars plotseling van naam … Lees meer
Ik schreef deze week een recensie van een toprestaurant in Barcelona, Moments in het Mandarin Oriental Hotel op de Passeig de Gracia, waarin ik gewag maakte van een klein maar vervelend incidentje met de sommelier … Lees meer
In de Oosterse keuken wordt surimi voortdurend gebruikt, ook in soepen en gerechten. Ik moet toegeven: ik vind surimi ook lekker. Het heeft een leuke "bite" en het smaakt lekker zoet … Lees meer
Dit weekend werd bekend gemaakt dat Sandra Bekkari, en dat is nauwelijks een verrassing, op de boekenbeurs het meeste boeken heeft verkocht. Traditioneel doen kookboeken het daar ontzettend goed … Lees meer
"Spruiten stinken. En daarom vinden we spruiten vies." Het zijn trauma's uit de kindertijd van veel mensen. En soms houden nare herinneringen uit de kindertijd mensen een leven lang tegen om groenten als spruiten een tweede kans te geven … Lees meer
Ook Brussel kent heel wat leuke plekjes om de voeten onder tafel te schuiven. Van top koffiebars, lunchbars tot klassiekers waar je terecht kan voor een uitgebreid diner … Lees meer
Morgen wordt de nieuwe Michelingids voorgesteld. De kans bestaat dat het voor het eerst sinds lang een rood boekje wordt met maar 1 drie sterrenrestaurant in België … Lees meer
Rotte eieren wil je echt niet eten. Daar kun je ontzettend ziek van worden. Maar de datum die op je eieren of kartonnetje geprint staat zegt ook niet alles … Lees meer
Would Be Chef verzamelt 7 keukenspullen die wellicht prachtig zullen staan in je interieur of aan tafel en die ook nog eens lekker smaken. Ideaal ter inspiratie voor een cadeautje voor vrienden of gewoonweg voor jezelf … Lees meer
We hebben er even op moeten wachten, maar de beste patissier van de wereld kwam daarnet met fantastisch nieuws. Hij heeft namelijk de cover van zijn nieuwe dessertenboek voorgesteld … Lees meer
Ze had het me al een tijdje terug verteld, maar nu is het officieel: Little Asia in Brussel van de Vietnamese Thi Quyên Truong gaat dicht. "Gwenn", want zo spreek je haar naam uit, is al jaren een goede vriendin van me, en ik heb in haar zalige Vietnamese restaurant massa's prachtige etentjes beleefd … Lees meer
Veel van de volgers van deze blog zijn toch wel bezig met hun gewicht. Lekker eten en toch niet verzwaren, dat is zo'n beetje de droom. Niet makkelijk natuurlijk voor Bourgondiërs … Lees meer
Het is “week van de steak friet”. De hele week voert de VLAM namelijk campagne om één van de favoriete gerechten van de Belg te promoten. Dat is te begrijpen … Lees meer
Antwerpen is zalig om te shoppen en cultuur op te snuiven maar al even interessant als het op culinair vlak aankomt. Zak je binnenkort af naar 't Stad, dan serveren we bij Would Be Chef graag enkele hotspots waar de local foodies reserveren … Lees meer
Het beste comfort food waar je creatief mee kunt zijn blijft toch pizza! Van een pizza carpaccio tot een bloemkoolpizza of wat denk je van op een luie dag gewoon een Dr … Lees meer
We hebben al lekker gegeten al in Barcelona, deze week, en ook lekker gekookt. Wel nog niet zoveel kunnen wandelen, want het weer is hier niet zo fraai … Lees meer
Plan je binnenkort een tripje richting Gent en wil je meteen alle culinaire hotspots op een rij? Goed nieuws, want voortaan delen we op Would Be Chef ook de niet te missen adresjes van de experts ter plaatse … Lees meer
Op 24 oktober vertelde Sergio Herman in onze ochtendshow op Joe dat hij binnenkort een nieuw TV-programma krijgt op VTM. "Een Food-Travel-programma," aldus Sergio, "iets wat ik al erg lang wou doen … Lees meer
Dierenrechtenorganisatie Peta heeft het weer gedaan. Ze strijden met man en macht tegen alle misbruik van dieren, en zijn niet bang van een beetje controverse … Lees meer
Het is vandaag International Chef Day. Ik hou ontzettend van onze Belgische keuken, maar er zijn toch ook een pak chefs in het buitenland naar wie ik ontzettend opkijk … Lees meer
Het zijn geen makkelijke tijden voor onze fruittelers in Haspengouw. Door de prachtige zomer zijn er ontzettend veel appels, maar ook in Oost-Europa was de oogst dit jaar geweldig en dat zorgt er voor dat de appelprijzen echt gekelderd zijn op dit moment … Lees meer
Liefhebbers van de sterrenkeuken weten al langer hoe ze de weg moeten vinden naar Culinaria. Het gastronomische festival viert zijn 10de verjaardag dit weekend en deze editie wordt meteen ook voor de laatste keer in deze uitvoering georganiseerd … Lees meer
Noël Brossé van Brasserie Sir Charles in Nieuwpoort ligt zwaar onder vuur op sociale media. Hij heeft namelijk een moeder met haar kind geweigerd om iets te eten op zijn terras … Lees meer
16 oktober is “World Food Day”. Wereldvoedseldag is een dag waarop voedsel centraal staat en er wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld wordt gevraagd … Lees meer
In Antwerpen voor Roger van Damme van Het Gebaar. De beste desserts maar ook in hartige gerechten een topper. In Gent voor Vrijmoed. Superfijne kerel, die de kneepjes van het vak leerde bij Peter Goossens … Lees meer
Vorig jaar mochten we nog juichen toen de "Best Chef Awards" werden uitgereikt. Roger Van Damme werd toen namelijk uitgeroepen tot "Best Pastry Chef in The World" een verdiende titel die je overigens maar één keer in je carrière winnen kunt … Lees meer
Aubergines zijn heel voedzaam maar niet iedereen is overtuigd van de smaak van de paarse groente. Volgens mij ligt het gewoonweg aan de manier waarop je een aubergine moet bakken … Lees meer
Charles Aznavour is niet meer. Mijn favoriete Franse chansonnier is vorige nacht overleden. Ik zag hem vorig jaar nog aan het werk in de Lotto Arena op 93-jarige leeftijd, en dat was een ervaring om nooit te vergeten … Lees meer
Vandaag Wereldkoffiedag, en vermoedelijk heb je al kunnen genieten van een paar heerlijke dampende koppen koffie en is het goed om even stil te staan bij dat bakje troost … Lees meer
Het is vandaag de internationale dag van de olijfolie. Een heel mooie feestdag wat mij betreft, want goede olijfolie is erg lekker en ook best gezond. Olijfolie bevat immers vitamine A, vitamine E, enkelvoudig onverzadigde vetten en Omega 9 … Lees meer