“Wat is je grootste wijnergernis?” vroeg journalist Aain Bloeykens mij dit weekend in een groot interview in Het Nieuwsblad. Ik had net de lof gezongen van Jean Leon Chardonnay, één van mijn favoriete zomerwijntjes … Lees meer
Ook al was het eigenlijk zo'n dag die voortdurend twijfelde tussen zomer en herfst, tussen droog en druppels, toch wilden we per se buiten zitten voor het gesprek … Lees meer
Gert had er me een tijdje geleden al over aangesproken: donderdag 24 augustus moest ik met stip blokkeren in mijn agenda. Die dag zouden namelijk 3 topchefs uit Japan zijn driesterrenrestaurant Hertog Jan komen bezoeken, om er samen met hem enkele culinaire feestmaaltijden te bereiden met Vlaamse topproducten en prachtige verse groenten en kruiden uit de eigen tuin van Gert en Joachim … Lees meer
Straffer nog: Anke, mijn culinair zeer eigenzinnige collega in de ochtendshow van Joe is overstag gegaan. Ze heeft een recept van mijn blog gekookt gisterenavond … Lees meer
Ik krijg van veel vrienden en kennissen dit weekend bezorgde berichtjes, en ook van veel volgers van deze blog. Mensen die vragen hoe de sfeer in Barcelona is … Lees meer
Ik ga dit weekend naar Barcelona. Dat was al lang geleden gepland. Voor het radioseizoen na de zomer helemaal losbarst nog even een paar daagjes heen- en weer naar mijn lievelingsstad … Lees meer
Het mag dan wel een stormachtige dag worden (alhoewel de zon hier nu wel schijnt terwijl ik dit schrijf, maar voor hoe lang?) dat gaat ons niet tegenhouden om er een gezellige lunch van te maken … Lees meer
Van groenten en fruit val je af, van brood, boter en aardappelen ga je dan weer dikker worden. Sommige voedingswaren mag je combineren, andere niet. Je kent de redeneringen ook wel … Lees meer
Hij zat gisteren overal in het nieuws: Geert Hoste. Voor het tweede jaar op rij komt er geen eindejaars-conférence. Jammer maar helaas. Maar ik weet wel waar hij de komende maanden veel van z'n tijd gaat doorbrengen … Lees meer
Het gebeurt meer en meer: restaurants die een voorschot vragen wanneer je reserveert. “Een schande,” hoor ik mensen denken en zeggen. "Dat je nu al 25 euro zou moeten betalen om te reserveren op restaurant … Lees meer
De vakantie in Spanje zit er op. Het is mooi geweest, maar nu mag er weer gewoon wat gewerkt worden. Vanaf maandag maak ik samen met Anke weer elke dag radio tussen zes en negen op Joe … Lees meer
Het was met gepaste trots dat mijn goede vriend, beroemd patissier èn sterrenchef van Het Gebaar in Antwerpen, Roger van Damme mij bovenstaand fotootje doorstuurde … Lees meer
Op zondag niks zo leuk dan naar de warme bakker om croissantjes en koffiekoeken en pistolets en een lekker broodje gaan. "Gaan" hé, wandelen dus. Zeker wanneer het mooi weer is … Lees meer
Gisterenavond heb ik onwaarschijnlijk genoten van een zalig openluchtconcert van de Britse zanger Sting. De voormalige frontman van Police was in Barcelona op het Pedralbes Festival … Lees meer
Klinkt misschien wat raar, een top 5 van Aziatische restaurants in Barcelona, maar de stad is zo groot, en er zijn duizenden en duizenden restaurants, dus ja, ook voor de liefhebbers van de Oosterse keuken is deze heerlijke wereldstad een prima reisbestemming … Lees meer
Het zijn zo'n ongelofelijk hete dagen en dan zoekt een mens op alle mogelijke manieren afkoeling. Ja, ijsjes zijn dan natuurlijk ideaal, maar de hele dag zoetigheid eten is natuurlijk ook niet de slimste manier om de zomerbody strak te krijgen … Lees meer
Would Be Chef is niet enkel een blog, maar kun je ook volgen op sociale media. Volg mij hier op op Instagram . En hier kun je me ook op Twitter en Facebook volgen … Lees meer
Tof bezoek deze ochtend tussen zes en negen in ons radioprogramma op Joe. Anke en ik mochten Sandra Bekkari ontvangen. De bekende gezondheidsgoeroe had tof nieuws: vanaf september gaat ze een nieuw dagelijks kookprogramma presenteren op VTM … Lees meer
Sorry voor de foto van Gilbert bij dit artikel. Foto's van mezelf met een kater wil ik jullie niet aandoen. Dus neem ik deze foto van één van onze twee luie katers als symbolische illustratie bij hoe lusteloos een mens zich kan voelen na teveel drank … Lees meer
Eerder vandaag heb ik nog een recept voor gazpacho gedeeld. Onder het motto: als het heet is, drink dan een koude soep. Klinkt logisch. Als het warm is dan wil je afkoeling en dan ga je geen stoemp met worst eten of stoofschotels … Lees meer
Ik ben helemaal niet zo’n chauvinist. Ik ben een beetje Belg en een beetje Vlaming. Maar ik doe daar niet al te onnozel over. Ik zwaai niet met vlaggen en ken de hymnes niet uit m'n blote hoofd … Lees meer
Vaak krijg ik de vraag: hoe blijf jij op gewicht... want je eet toch vaak lekker. Daarom wil ik jullie even vertellen hoe ik het aanpak. Laat ik beginnen met te zeggen: ik ben geen dieetgoeroe … Lees meer
Fantastisch goed nieuws, zo vlak voor het lange zonnige weekend, want vandaag zijn in Zeeland de allereerste hangcultuurmosselen van het seizoen geoogst … Lees meer
De afgelopen weken kreeg ik van veel bezoekers van Would Be Chef mailtjes waarin ze mij tips vroegen omdat ze deze zomer ook naar Barcelona afzakken, want omdat ik nogal vaak praat over de stad weten veel mensen mij te vinden als would be culinaire gids … Lees meer
Zijn we niet allemaal Would Be Chefs? Proberen we niet allemaal de kunstenaar en de tovenaar te spelen in onze keuken? Met vallen en opstaan? Met grote successen en applaus van ons tafelend publiek en af en toe ook eens een serieuze mislukking tussendoor … Lees meer
In de afgelopen jaren schreef ik al twee kookboeken: Would Be Chef 1 en 2. In beide boeken, net zoals op deze blog: makkelijke, smakelijke recepten. Mijn principe is dat koken niet moeilijk hoeft te zijn, en dat iedereen het in principe kan … Lees meer
Ik concentreer me op restaurant het liefst op m'n eten. En op m'n gezelschap natuurlijk. En ik vind het soms zelf ook een heel klein beetje vervelend wanneer mensen stiekem foto's van me zitten te maken wanneer ik gezellig zit te tafelen … Lees meer
Een absolute aanrader als je ooit in Den Haag bent: vlakbij, in de haven van Scheveningen, kun je naar één van de allerbeste viswinkels van de lage landen gaan shoppen: Simonis … Lees meer
Enkele jaren geleden was Steffi één van mijn sympathieke radio-collega's op Qmusic. Toen had ik nog niet echt door dat er een passie is die we delen: die voor creatief, en vooral lekker eten … Lees meer