Nieuws

CULINAIR GENIETEN BIJ DERTIG VERSCHILLENDE CHEFS TEGELIJK

Culinair genieten bij dertig verschillende chefs tegelijk

Het was alweer enkele jaren geleden dat ik er nog eens bij was, toen nog op de site van Tour & Taxis, maar ik ben blij dat ik dit jaar nog eens naar Culinaria ben afgezakt … Lees meer

WIE ETEN WEGGOOIT MOET ZICH SCHAMEN

Wie eten weggooit moet zich schamen

Ik geef toe: het is natuurlijk een beetje een provocerende titel boven dit artikel. Maar dat mag vandaag wel eens. Correctie: dat moet eigenlijk zelfs … Lees meer

WORDT DE SOEP IN BARCELONA NOG WEL ZO HEET GEGETEN?

Wordt de soep in barcelona nog wel zo heet gegeten?

Ik heb het de voorbije 24 uur, tijdens mijn blitzbezoek duidelijk gemerkt: er is absoluut iets veranderd in Barcelona. Heel opvallend. Mensen praten plotseling wel over politiek … Lees meer

OPROEP: WIE KENT NOG ZAKEN MET ZAALBEREIDINGEN?

Oproep: wie kent nog zaken met zaalbereidingen?

Ik heb jullie nodig. Ik ben op zoek naar een restaurant. Tuurlijk, ik ken restaurants genoeg. Goede, en minder goede. Restaurants waar toptalenten in de keuken staan, en even ervaren medewerkers in de zaal die je helemaal thuis doen voelen … Lees meer

HOE DE HORECA IN BARCELONA OVER ONAFHANKELIJK CATALONIË DENKT

Hoe de horeca in barcelona over onafhankelijk cataloniË denkt

Intussen woon ik zo’n goede vier jaar halftijds in mijn zo geliefde Barcelona. Maar ik kom er al een dikke 25 jaar meerdere keren per jaar. Ik ken mijn buren, ik ken de restaurants erg goed, ik heb er zo’n beetje m’n vaste winkeliers en marktkramers met wie ik intussen een heel mooie band heb kunnen opbouwen … Lees meer

GEVAARLIJK EXPERIMENT: HEINS KETCHUP

Gevaarlijk experiment: heins ketchup

Sommige dingen lukken in de keuken, sommige dingen mislukken. Zeker in de keuken van een Would Be Chef. Omdat Anderlecht waarschijnlijk straks of morgen een nieuwe trainer heeft … Lees meer

LAATSTE DAG OM OP WOULD BE CHEF TE STEMMEN OP ALS BESTE NIEUWE FOODBLOG

Laatste dag om op would be chef te stemmen op als beste nieuwe foodblog

Ik heb jullie vandaag nog heel even nodig. het is de laatste dag vandaag om te stemmen voor mij! Een paar weken terug heb ik een plezierig mailtje met super fijn nieuws gekregen: “Proficiat … Lees meer

ETEN BIJ GERT DE MANGELEER DANKZIJ WOULD BE CHEF

Eten bij gert de mangeleer dankzij would be chef

De wedstrijd om in L.E.S.S. ofte LOVE.EAT.SHARE.SMILE hét bistro concept van Gert De Mangeleer &  Joachim Boudens te gaan eten stond intussen een tijdje online en er zijn massa's inschrijvingen geweest … Lees meer

PRIMA WIJNKEUZE BIJ MIJN GERECHTEN

Prima wijnkeuze bij mijn gerechten

De juiste wijn bij het juiste gerecht? Niet altijd simpel. Daarom vond ik het wel flatterend dat de mensen van wijnclub Our Daily Bottle vroegen of ze in ruil voor twee leuke flesjes enkele recepten van mij mochten gebruiken in hun magazine … Lees meer

"DIERENVRIEND EN VLEESETER" MIJN OPINIE

"dierenvriend en vleeseter" mijn opinie

Gisteren stuurde ik enkele tweets de wereld in over de gruwelijke beelden uit het slachthuis van Izegem. Beelden die absoluut niet voor gevoelige ogen bestemd waren … Lees meer

EEN BOB-ARRANGEMENT? MOOI OF NIET GOED GENOEG

Een bob-arrangement? mooi of niet goed genoeg

Het was in De Librije, het fantastische drie sterrenrestaurant van Jonnie Boer In Zwolle dat ik er voor het eerst van hoorde, jaren terug al. Je kon er bij de uitgebreide maaltijd, naast een “gewoon” wijnarrangement, ook kiezen voor een “BOB-arrangement” … Lees meer

GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE

Getest: de gerechten van foodbag.be

“Of ik niet eens zin had om een box van foodbag.be uit te testen”, was de vraag. Nogal wat mensen die ik ken koken heel geregeld met aan huis geleverde boxen, maar zelf had ik het nog nooit gedaan … Lees meer

JE KUNT MIJ NU OOK BIJ DE WARME BAKKER VINDEN

Je kunt mij nu ook bij de warme bakker vinden

"Het is een droom die werkelijkheid wordt. Eindelijk gaan mijn schrijfsels als zoete broodjes over de toonbank. Letterlijk. Mijn woorden zijn voortaan krenten in uw zondagskrant … Lees meer

MIELE ZET KEUKENWERELD OP ZIJN KOP MET REVOLUTIONAIRE OVENTECHNIEK

Miele zet keukenwereld op zijn kop met revolutionaire oventechniek

“Sven, we zouden je graag eind augustus naar Berlijn willen uitnodigen voor de exclusieve voorstelling van een spectaculair vernieuwend keukentoestel … Lees meer

WAAROM ZIJN WIJNEN OP RESTAURANT ZO SCHANDALIG DUUR?

Waarom zijn wijnen op restaurant zo schandalig duur?

“Wat is je grootste wijnergernis?” vroeg journalist Aain Bloeykens mij dit weekend in een groot interview in Het Nieuwsblad. Ik had net de lof gezongen van Jean Leon Chardonnay, één van mijn favoriete zomerwijntjes … Lees meer

HOE DE SCHOONBROER VAN KONINGIN BEATRIX ME WIJN LEERDE DRINKEN

Hoe de schoonbroer van koningin beatrix me wijn leerde drinken

Ook al was het eigenlijk zo'n dag die voortdurend twijfelde tussen zomer en herfst, tussen droog en druppels, toch wilden we per se buiten zitten voor het gesprek … Lees meer

GERT DE MANGELEER IMPONEERT WERELDPERS

Gert de mangeleer imponeert wereldpers

Gert had er me een tijdje geleden al over aangesproken: donderdag 24 augustus moest ik met stip blokkeren in mijn agenda. Die dag zouden namelijk 3 topchefs uit Japan zijn driesterrenrestaurant Hertog Jan komen bezoeken, om er samen met hem enkele culinaire feestmaaltijden te bereiden met Vlaamse topproducten en prachtige verse groenten en kruiden uit de eigen tuin van Gert en Joachim … Lees meer

BREAKING NEWS: ANKE BUCKINX HEEFT GEKOOKT

Breaking news: anke buckinx heeft gekookt

Straffer nog: Anke, mijn culinair zeer eigenzinnige collega in de ochtendshow van Joe is overstag gegaan. Ze heeft een recept van mijn blog gekookt gisterenavond … Lees meer

Barcelona na de aanslag

Barcelona na de aanslag

Ik krijg van veel vrienden en kennissen dit weekend bezorgde berichtjes, en ook van veel volgers van deze blog. Mensen die vragen hoe de sfeer in Barcelona is … Lees meer

WAAROM IK DIT WEEKEND IN BARCELONA OP HET LEVEN WIL KLINKEN

Waarom ik dit weekend in barcelona op het leven wil klinken

Ik ga dit weekend naar Barcelona. Dat was al lang geleden gepland. Voor het radioseizoen na de zomer helemaal losbarst nog even een paar daagjes heen- en weer naar mijn lievelingsstad … Lees meer

9 GANGEN FEESTLUNCH OP INSTASTORIES

9 gangen feestlunch op instastories

Het mag dan wel een stormachtige dag worden (alhoewel de zon hier nu wel schijnt terwijl ik dit schrijf, maar voor hoe lang?) dat gaat ons niet tegenhouden om er een gezellige lunch van te maken … Lees meer

QUINOA VAN PASCALE OF BOTER VAN JEROEN? MIJN OPINIE

Quinoa van pascale of boter van jeroen? mijn opinie

Van groenten en fruit val je af, van brood, boter en aardappelen ga je dan weer dikker worden. Sommige voedingswaren mag je combineren, andere niet. Je kent de redeneringen ook wel … Lees meer

GEERT HOSTE: GEEN EINDEJAARSCONFERENCE MAAR WEL LEKKER ETEN

Geert hoste: geen eindejaarsconference maar wel lekker eten

Hij zat gisteren overal in het nieuws: Geert Hoste. Voor het tweede jaar op rij komt er geen eindejaars-conférence. Jammer maar helaas. Maar ik weet wel waar hij de komende maanden veel van z'n tijd gaat doorbrengen … Lees meer

EEN VOORSCHOT VRAGEN BIJ RESERVATIE, SCHANDALIG OF NIET?

Een voorschot vragen bij reservatie, schandalig of niet?

Het gebeurt meer en meer: restaurants die een voorschot vragen wanneer je reserveert. “Een schande,” hoor ik mensen denken en zeggen. "Dat je nu al 25 euro zou moeten betalen om te reserveren op restaurant … Lees meer

WELK BELGISCH RESTAURANT KUN JE ME AANRADEN?

Welk belgisch restaurant kun je me aanraden?

De vakantie in Spanje zit er op. Het is mooi geweest, maar nu mag er weer gewoon wat gewerkt worden. Vanaf maandag maak ik samen met Anke weer elke dag radio tussen zes en negen op Joe … Lees meer

DE CULINAIRE STER VAN TOMORROWLAND: ROGER VAN DAMME

De culinaire ster van tomorrowland: roger van damme

Het was met gepaste trots dat mijn goede vriend, beroemd patissier èn sterrenchef van Het Gebaar in Antwerpen, Roger van Damme mij bovenstaand fotootje doorstuurde … Lees meer

EVEN NAAR DE WARME BAKKER

Even naar de warme bakker

Op zondag niks zo leuk dan naar de warme bakker om croissantjes en koffiekoeken en pistolets en een lekker broodje gaan. "Gaan" hé, wandelen dus. Zeker wanneer het mooi weer is … Lees meer

STING: ZALIGE MUZIEK EN WIJN!

Sting: zalige muziek en wijn!

Gisterenavond heb ik onwaarschijnlijk genoten van een zalig openluchtconcert van de Britse zanger Sting. De voormalige frontman van Police was in Barcelona op het Pedralbes Festival … Lees meer

MIJN 5 FAVORIETE AZIATISCHE RESTAURANTS IN BARCELONA

Mijn 5 favoriete aziatische restaurants in barcelona

Klinkt misschien wat raar, een top 5 van Aziatische restaurants in Barcelona, maar de stad is zo groot, en er zijn duizenden en duizenden restaurants, dus ja, ook voor de liefhebbers van de Oosterse keuken is deze heerlijke wereldstad een prima reisbestemming … Lees meer

TIP VOOR HETE DAGEN: IJSLOLLY'S VAN SOEP

Tip voor hete dagen: ijslolly's van soep

Het zijn zo'n ongelofelijk hete dagen en dan zoekt een mens op alle mogelijke manieren afkoeling. Ja, ijsjes zijn dan natuurlijk ideaal, maar de hele dag zoetigheid eten is natuurlijk ook niet de slimste manier om de zomerbody strak te krijgen … Lees meer