In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet. Lekker hoor. Wanneer het zomer is zal er bij mij altijd een fles zelfgemaakt fruitwater in de ijskast staan.
Het is super simpel om te maken: ik snij wat blokjes watermeloen en komkommer, een paar schijfjes limoen, en flink wat takjes munt. Ik doe alles in een waterkan die in de ijskast past, en doe er nog wat ijsblokjes bij en vul tot aan de rand met water. Je kunt flessenwater gebruiken, maar als je gefilterd kraantjeswater hebt zoals wij in Barcelona is dat minstens zo lekker. De smaakjes voeg je er zelf aan toe tenslotte. Je kunt het ook met andere meloenen, met appels, en zeker ook met andere citrusvruchten doen. Geef het wat tijd, en het water zal de frisse smaken lekker opnemen.
En van zodra ik op het terras ga zitten lezen of schrijven staat de waterkan naast me en geniet ik letterlijk met volle teugen. Wat ik wel doe is geregeld fris water bijvullen in de kan. Het fruit en de munt blijven zeker een dagje goed en hun smaak afgeven.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer