“Schandalig, welke berichten mensen durven sturen!”

Gisterenochtend heb ik op mijn social media een berichtje gedeeld dat was binnengekomen via de app van Joe. Een luisteraar van onze ochtendshow had op televisie of via de app opgemerkt dat ik toch wel wat kilootjes bijgekomen was en stuurde mij het volgende bericht: “Sven heeft alweer een ferm buikske gekregen”. Hij vond het blijkbaar belangrijk genoeg om mij dat even persoonlijk te melden. Dat leverde best wat reacties op. De “steun” die ik nadien gekregen heb van veel van mijn volgers van Would Be Chef was best mooi en sympathiek.

Veel volgers vonden het schandalig dat zulke berichten worden gestuurd naar iemand met een kilootje meer. “Waar houden mensen zich toch mee bezig?” stuurden velen me via Instagram. “Werkelijk een schande dat mensen zoiets durven zeggen tegen anderen.” Om heel eerlijk te zijn, ikzelf kan het nog best wel hebben. Ik heb nogal een “dik vel”.

Ik weet ook wel dat ik de voorbije maanden wat kilootjes bijgekomen ben. Ik heb nog altijd behoorlijk veel gewandeld maar ik heb ook veel meer gegeten dan voordien en wel eens vaker een glaasje gedronken, zo gaat dat in de vakantie. Dat mensen die kilootjes ook zien hangen is dan alleen maar logisch. Ik schrijf er zelf soms over en ik praat er soms ook over op de radio, en dat er dan af en toe een reactie komt is niet onlogisch.

Ja, mensen zijn soms assertief. Dat is waar. En body shaming is nergens voor nodig. Maar het stimuleert mij tegelijkertijd ook wel een beetje. Ik weet dat ik er iets moet aandoen. En ik ben er op dit moment alweer behoorlijk mee bezig. Nu, dit hoeft voor mij niet per se een reden te zijn om nu met honderden tegelijk soortgelijke berichtjes te sturen. Ik heb thuis ook een spiegel namelijk. Dank je wel. En een bijzonder fijn weekend gewenst met ook voor u een paar mooie stevige wandelingen. Zodat u, net als ik, met de voetjes gezond op de grond blijft.