Serieuze paniek bij ons thuis...
Nieuws

Serieuze paniek bij ons thuis…

Vooreerst wil ik één ding even zeggen. Dit is een foodblog. Ik schrijf over lekker eten en koken, over restaurants en culinaire trends. Maar het is ook mijn kleine privé-stekje op het internet. Heel af en toe gebruik ik deze blog daarom ook eens even om een uiterst persoonlijk verhaal met jullie te delen. Marketing experts zullen wellicht beweren dat dat not done is: foodblogs moeten over eten gaan. Maar dat trek ik me niet aan. Het is mijn blog. Ik schrijf over het leven. Mijn leven. Niemand hoeft het te lezen. Zappen mag. Swipen ook.

Maar ik kan je wel zeggen dat het spannende weken geweest zijn voor ons, en eigenlijk zijn die nog volop bezig. Een paar weken geleden zagen we bij Gilbert, onze lieve kater van bijna acht jaar oud, dat hij meer en meer ging drinken en plassen. En meteen ging er een alarmlichtje branden. Want we kennen dat soort symptomen van een dik jaar geleden. Toen gebeurde net hetzelfde bij z’n broer George. Hij moest veel drinken, veel plassen, was lui, en verloor snel veel gewicht. Op twee drie weken is de kleine schat vorig jaar overleden aan nierfalen. We waren triest en machteloos. We konden niks meer doen. Het kwam wel vaker voor bij Britse Kortharen, zei onze dierenarts, en we konden er nauwelijks iets tegen doen… we waren onze schat zo snel kwijt. En we missen hem nog elke dag. En nu zagen we net dezelfde symptomen dus bij Gilbert.

De eerste onderzoeken drie weken geleden waren ook helemaal niet hoopgevend. Uit een test bleek dat de waarden van Gilbert die wijzen op nierfalen ook niet goed waren. En ook z’n bloedwaarden waren op het randje en sommige gaven zelfs alarm aan. De paniek sloeg toe. We waren al half in rouw. Hij was ook veel vermagerd en nogal lusteloos. Dus we vreesden het ergste. We dachten al dat we binnenkort ook van deze extreme knuffelbeer afscheid zouden moeten nemen. Maar dat was dus net iets te paniekerig.

Intussen krijgt Gilbert nieuwe medicijnen en vooral: z’n voeding is nog maar eens aangepast. Zo wordt het toch nog een relevant artikel voor een foodblog… want “met de juiste voeding kun je je nieren sparen en beschermen”. Gilbert maakt het intussen relatief goed. Hij is veel magerder geworden, luier ook, dat wel. Maar hij knuffelt er op los, hij eet goed, plast weer wat minder, en drinkt minder gulzig. En wij hebben het gevoel dat alles een beetje gestabiliseerd is, en dat we nog wel een tijdje onze lieve vriend bij ons zullen hebben. Onze hoop is dat hij in juli nog eens mee gaat verhuizen naar Lochristi… Duim je even mee voor ons?

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer