Red je kinderen: smelt Sinterklaas in je rode wijn

Misschien moet je straks even in de spiegel kijken: ligt er vandaag weer zo ontzettend veel speelgoed, snoepgoed, en kilo’s chocolade aan de open haard of op de keukentafel? Is de Sint ook dit jaar weer veel te gul geweest? En heeft hij ook bij de oma’s en opa’s, de ooms en tantes, en de peters en meters veel te veel lekkers gedropt voor je kleine spruiten? Vrees je dat ze er straks een indigestie, obesitas of maagontsteking aan overhouden? Dan heb ik een kleine tip! Grijp in! En probeer wat van de overvloed te ontvreemden.

Zo’n Piet of Sint in chocolade kun je namelijk ook makkelijk wegsmelten. Je kunt er ook heerlijke chocoladesaus van maken voor op je dame blanche. Je kunt van chocolade natuurlijk ook lekkere chocolademelk maken. Maar… wist je dat je rode wijn en chocolade ook lekker kunt combineren? Het is een erg krachtig drankje voor koude winterdagen.

Je hebt een kop melk, een halve kop chocolade en drie kwart kop fruitige rode wijn nodig en halve koffielepel vanille extract. Maak de melk in een pannetje warm tot die begint te sudderen. Voeg er dan de fijngehakte Sinterklaas of Zwarte Piet aan toe (dit klinkt luguber, maar je begrijpt me) en laat die al roerend in de melk smelten. Haal van het vuur en voeg de rode wijn toe en het vanille extract. Eventueel kun je zelfs wat chilipoeder toevoegen als je houdt van een pikante toets.

Geniet van de chocolademelk-wijn, maar met mate, want hey, in rode wijn zit alcohol en zo, maar dat weet je wel… En bedenk vooral: ik drink dit om m’n kinderen gezond te houden. Cheers! Op die gode oude man die nu weer overwinteren gaat in Spanje!