“Slecht nieuws voor de omzet van Wijn Ornelis”

Eerst en vooral: het gaat echt goed met Wijn Ornelis, dank je wel. Eind november heb ik mijn eigen wijnen aan de wereld voorgesteld en ik ben zo blij dat zoveel mensen intussen al de feestdagen gevierd hebben met mijn cava, en mijn witte en rode wijnen. De feedback is over het algemeen ook supergoed. Over smaak en kleur valt niet te twisten, maar onze basisgedachte: goed gemaakte wijn aanbieden tegen een scherp tarief wordt door zoveel volgers gewaardeerd. Dank je wel daarvoor.

Maar deze week staat de omzet van Wijn Ornelis wel een beetje onder druk. Ik heb namelijk beslist om mijn eigen wijnconsumptie door de week wat te minderen. Dat scheelt meteen een goed aantal flessen. Hoe gaat dat als je een eigen wijnbedrijf hebt: maanden lang heb ik al wijnen mogen proeven. Je gaat immers niet over één nacht ijs wanneer je de beslissing neemt om een wijn in je assortiment op te nemen. Niet dat ik zoveel wijn dronk, maar elke dag werd er toch wel geproefd. En toen kwamen de feestdagen, en dan gaan er wel wat meer flesjes open. Logisch toch. En tijdens de vakantie let je ook niet echt op wat je drinkt.

Maar het begin van een nieuw jaar is toch ook het moment om even op de rem te staan. Ik ben weer heel veel aan het wandelen, gezond en licht aan het eten, en ja, de wijntjes staan nog altijd naar me te lonken, maar ik wil bewust wat alcohol-loze dagen inlassen. Het idee is om door de week eens zonder te proberen. Voorlopig is dat gelukt op maandag en dinsdagavond. Dat wou zeggen: water bij het eten, en een theetje voor TV. Flink toch? Vandaag wordt een moeilijke, want vanmiddag komt een journalist HLN me interviewen over mijn wijnen, ja dan moet ik proeven natuurlijk. Maar vanavond en morgen ga ik weer eens op water overschakelen. Enfin, dat is het plan. We zien wel of ik het weet vol te houden.

In het weekend mag ik uiteraard wel wijn drinken, en dat ga ik ook doen. Ik ben volop nieuwe wijnen voor mijn assortiment aan het uittesten, en dus ik heb een professionele reden om wat flesjes te kraken. Ach ja. Het komt allemaal wel goed. Eigenlijk is het principe steeds hetzelfde: een goed glas wijn drinken kan geen kwaad, maar doe het met mate, en geniet ervan met volle teugen. En eens een dagje zonder is gezond. En ja, als je op zoek bent naar lekkere wijnen om op het juiste moment op het leven te klinken, of om na de zware werkdag toch even te aperitieven, één adres: www.wijnornelis.be