Je weet het, ik ben altijd bezig met lekker eten, maar ik heb ook een focus op gezond en licht eten. Dus ik speur graag de sites van diëtisten en voedingsgoeroe’s af om steeds nieuwe tips en ideeën te ontdekken. Gewoon omdat ik het wel belangrijk blijf vinden om mijn gewicht op een gezonde manier onder controle te houden.
En zo ontdekte ik het idee om soep als ontbijt te eten bij een Amerikaanse diëtist. Zelf vond ik het een speciale gedachte. Tomatensoep met balletjes of stevige erwtensoep zie ik namelijk niet echt zitten als eerste maaltijd van de dag. Maar in Azië bijvoorbeeld is het de normaalste zaak van de wereld, en als je naar daar reist zul je ontdekken dat bijna iedereen de dag start met een gezonde voedzame soep.
En ja, als je er een beetje langer begint over na te denken is het zo’n gek ideenog niet om een lichte, gezonde soep naar binnen te spelen als ontbijt. Dit zijn 5 slimme redenen die jou en mij misschien toch kunnen overhalen om het eens te proberen.
Soep kun je op voorhand maken in een grote kom en de dagen nadien hoef je enkel je portie op te warmen en je kunt snel starten aan de nieuwe dag zonder uitgebreid boterhammen te moeten smeren of eieren bakken.
Wil je een beetje afvallen, dan is soep een topidee. Je hebt aan het begin van de dag meteen je volume vocht en verse groenten binnen, ideaal dus. Soep zorgt wel voor vitaminen en vult heel makkelijk zodat je niet snel een hongergevoel gaat hebben. Maar er komt geen suiker aan te pas.
Sommige mensen zweren bij eieren als ontbijt. Dat is niet per se ongezond. Eitjes zijn ook zeer voedzaam en best OK als je aan het diëten bent. En aan veel Aziatische soepen kun je ook een ei toevoegen. Dus, je eitje in de ochtend is ook van departij.
In de zomer is warme soep misschien een rare gedachte, maar op winterse dagen die koud en kort zijn kan een portie warme soep je energie, kracht en warmte geven om aan de dag te starten. En je kunt je soep ook in een thermosfles meenemen in de auto, op de trein, of zelfs naar kantoor.
Misschien kun je niet zo goed brood of granen verteren in de ochtend. Wanneer je ziek bent geweest is soep toch ook altijd het eerste dat je begint te eten wanneer je herstellende bent. Terecht, want soep belast je spijsvertering veel minder dan anders voedsel. Voor mensen met een gevoelige maag is soep dus ook een slim idee.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer