Spannend vooruitzicht: overmorgen gaan we nog eens op restaurant!

Lekker tafelen. Dat is: de benen gezellig onder tafel stoppen. Prachtige borden. Kristallen glazen. Heerlijke gerechten. En vooral: zelf eens niks moeten doen. Het zijn de geneugten van een restaurantbezoek die we al zo lang moeten missen.

Zolang de cijfers zijn wat ze zijn verwacht niemand dat de restaurants snel weer open mogen. En ja, ik kook zelf heel graag en niet onaardig. En ja, wij kunnen ontzettend genieten van de prachtige take away menu’s die de laatste maanden door onze topchefs prima verzorgd werden. Maar er blijft altijd een maar. Het is bijzonder leuk, maar het blijft nog altijd “thuis eten”. En het blijft toch geweldig om eens op locatie van a zot z culinair verwend te worden. Daar snak ik naar. Op een veilige manier wil ik die ervaring weer eens beleven.

Toen ik vorige week las dat je in het fantastische La Butte aux Bois in Lanaken elke vrijdag- en zaterdagavond culinair kunt gaan dineren, dacht ik: dat moeten we gewoon eens doen. La Source, het twee sterrenrestaurant van topchef Ralf Berendsen in het prachtige Relais et Chateaux-hotel La Butte aux Bois is een heerlijke plek om te dineren. Niet zo lang geleden kondigde de chef aan dat na covid het restaurant volledig zijn eigen naam krijgt.

En de komende weken kun je er dus al gaan eten, met z’n tweetjes, veilig op je eigen kamer. En dat gaan we zaterdag dus gewoon eens doen. Zes gangen lang worden de gerechten aan onze deur gebracht, met aangepaste wijnen bij. Ik ken de chef èn de sommelier, en dat zijn jongens die weten wat ze doen…

Ik denk dat het echt een fantastische avond gaat worden. Even gezellig weg.  Ja, ik heb er bijzonder veel zin in. Het verslag ga je kunnen volgen op mijn social media en hier op de blog.