Spannend vooruitzicht: overmorgen gaan we nog eens op restaurant!
Nieuws

Spannend vooruitzicht: overmorgen gaan we nog eens op restaurant!

Lekker tafelen. Dat is: de benen gezellig onder tafel stoppen. Prachtige borden. Kristallen glazen. Heerlijke gerechten. En vooral: zelf eens niks moeten doen. Het zijn de geneugten van een restaurantbezoek die we al zo lang moeten missen.

Zolang de cijfers zijn wat ze zijn verwacht niemand dat de restaurants snel weer open mogen. En ja, ik kook zelf heel graag en niet onaardig. En ja, wij kunnen ontzettend genieten van de prachtige take away menu’s die de laatste maanden door onze topchefs prima verzorgd werden. Maar er blijft altijd een maar. Het is bijzonder leuk, maar het blijft nog altijd “thuis eten”. En het blijft toch geweldig om eens op locatie van a zot z culinair verwend te worden. Daar snak ik naar. Op een veilige manier wil ik die ervaring weer eens beleven.

Toen ik vorige week las dat je in het fantastische La Butte aux Bois in Lanaken elke vrijdag- en zaterdagavond culinair kunt gaan dineren, dacht ik: dat moeten we gewoon eens doen. La Source, het twee sterrenrestaurant van topchef Ralf Berendsen in het prachtige Relais et Chateaux-hotel La Butte aux Bois is een heerlijke plek om te dineren. Niet zo lang geleden kondigde de chef aan dat na covid het restaurant volledig zijn eigen naam krijgt.

En de komende weken kun je er dus al gaan eten, met z’n tweetjes, veilig op je eigen kamer. En dat gaan we zaterdag dus gewoon eens doen. Zes gangen lang worden de gerechten aan onze deur gebracht, met aangepaste wijnen bij. Ik ken de chef èn de sommelier, en dat zijn jongens die weten wat ze doen…

Ik denk dat het echt een fantastische avond gaat worden. Even gezellig weg.  Ja, ik heb er bijzonder veel zin in. Het verslag ga je kunnen volgen op mijn social media en hier op de blog.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer