Spannend vooruitzicht: overmorgen gaan we nog eens op restaurant!
Nieuws

Spannend vooruitzicht: overmorgen gaan we nog eens op restaurant!

Lekker tafelen. Dat is: de benen gezellig onder tafel stoppen. Prachtige borden. Kristallen glazen. Heerlijke gerechten. En vooral: zelf eens niks moeten doen. Het zijn de geneugten van een restaurantbezoek die we al zo lang moeten missen.

Zolang de cijfers zijn wat ze zijn verwacht niemand dat de restaurants snel weer open mogen. En ja, ik kook zelf heel graag en niet onaardig. En ja, wij kunnen ontzettend genieten van de prachtige take away menu’s die de laatste maanden door onze topchefs prima verzorgd werden. Maar er blijft altijd een maar. Het is bijzonder leuk, maar het blijft nog altijd “thuis eten”. En het blijft toch geweldig om eens op locatie van a zot z culinair verwend te worden. Daar snak ik naar. Op een veilige manier wil ik die ervaring weer eens beleven.

Toen ik vorige week las dat je in het fantastische La Butte aux Bois in Lanaken elke vrijdag- en zaterdagavond culinair kunt gaan dineren, dacht ik: dat moeten we gewoon eens doen. La Source, het twee sterrenrestaurant van topchef Ralf Berendsen in het prachtige Relais et Chateaux-hotel La Butte aux Bois is een heerlijke plek om te dineren. Niet zo lang geleden kondigde de chef aan dat na covid het restaurant volledig zijn eigen naam krijgt.

En de komende weken kun je er dus al gaan eten, met z’n tweetjes, veilig op je eigen kamer. En dat gaan we zaterdag dus gewoon eens doen. Zes gangen lang worden de gerechten aan onze deur gebracht, met aangepaste wijnen bij. Ik ken de chef èn de sommelier, en dat zijn jongens die weten wat ze doen…

Ik denk dat het echt een fantastische avond gaat worden. Even gezellig weg.  Ja, ik heb er bijzonder veel zin in. Het verslag ga je kunnen volgen op mijn social media en hier op de blog.

Gerelateerde nieuwsberichten

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer

D3235_stuntprijzen_social_1080x1080_ornbe_v2

Wijn Ornelis stopt! Maar dat is geen slecht nieuws…

Ik wil je iets belangrijks vertellen. Misschien was het je al opgevallen dat het de laatste tijd wat stiller was in onze wijnwinkel www.wijnornelis.be Daar hadden we ook een bijzondere reden voor … Lees meer