Lekker tafelen. Dat is: de benen gezellig onder tafel stoppen. Prachtige borden. Kristallen glazen. Heerlijke gerechten. En vooral: zelf eens niks moeten doen. Het zijn de geneugten van een restaurantbezoek die we al zo lang moeten missen.
Zolang de cijfers zijn wat ze zijn verwacht niemand dat de restaurants snel weer open mogen. En ja, ik kook zelf heel graag en niet onaardig. En ja, wij kunnen ontzettend genieten van de prachtige take away menu’s die de laatste maanden door onze topchefs prima verzorgd werden. Maar er blijft altijd een maar. Het is bijzonder leuk, maar het blijft nog altijd “thuis eten”. En het blijft toch geweldig om eens op locatie van a zot z culinair verwend te worden. Daar snak ik naar. Op een veilige manier wil ik die ervaring weer eens beleven.
Toen ik vorige week las dat je in het fantastische La Butte aux Bois in Lanaken elke vrijdag- en zaterdagavond culinair kunt gaan dineren, dacht ik: dat moeten we gewoon eens doen. La Source, het twee sterrenrestaurant van topchef Ralf Berendsen in het prachtige Relais et Chateaux-hotel La Butte aux Bois is een heerlijke plek om te dineren. Niet zo lang geleden kondigde de chef aan dat na covid het restaurant volledig zijn eigen naam krijgt.
En de komende weken kun je er dus al gaan eten, met z’n tweetjes, veilig op je eigen kamer. En dat gaan we zaterdag dus gewoon eens doen. Zes gangen lang worden de gerechten aan onze deur gebracht, met aangepaste wijnen bij. Ik ken de chef èn de sommelier, en dat zijn jongens die weten wat ze doen…
Ik denk dat het echt een fantastische avond gaat worden. Even gezellig weg. Ja, ik heb er bijzonder veel zin in. Het verslag ga je kunnen volgen op mijn social media en hier op de blog.
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer