Stop het fake news over afvallen!

Steeds vaker krijg ik vragen over hoe ik zelf zoveel ben afgevallen. En over hoe ik dat vol weet te houden ondanks mijn drukke leven. En ik kan enkel eerlijk antwoorden: er bestaat werkelijk geen enkel wondermiddel.

Bepaalde producten vermijden kan zeker (tijdelijk) helpen. En iedereen weet dat suiker en vet sowieso producten zijn waar je een beetje mee uit moet kijken. Maar waar ik echt stress van krijg, en problemen mee heb, zijn alle wonderdiëten die vandaag de ronde doen.

Weet je wat? Die werken niet! Tijdelijk misschien wel. Maar het komt er altijd op neer om de tering naar de nering te zetten. Om uit te kijken ook. Om meer te bewegen. Er bestaat eerlijk gezegd geen wonderformule. En de mensen die het je proberen te verkopen maken je ook laar iets wijs.

Je moet goed beseffen waarom je precies anders wil gaan leven. Om wat af te vallen? Goed idee! Om gezonder te gaan leven? Top! Maar alle tijdelijke motivaties zoals “ik wil bikini-proof zijn” zijn eigenlijk flauwekul. Geef toe, we beseffen dat allemaal. Maar toch trappen we soms in de val.

Soms heb ik het zelf ook wel eens gedaan. Van die snel scorende tips gepost op Would Be Chef. Zo’n dingen als “wit eten helpt wel of niet om af te vallen” Dat klinkt altijd spannend. Maar dat is geen garantie op succes op lange termijn. Gezond verstand is veel slimmer dan fake food news dat binnen een paar dagen of maanden doorprikt wordt! Laat ons dus maar wat kritischer zijn. Als je wat kilo’s wil verliezen en gezonder wil leven, ga je echt wat moeten werken. Maar… het kan. En je zal er gelukkiger van worden!!!