Nieuws

Twee makkelijke tips tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het persoonlijk erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het namelijk niet ontzettend breed, dus ze konden niet zomaar doen wat ze wilden, duur eten of veel op restaurant gaan, maar er werd wel elke dag lekker gegeten.

En het meeste voedsel kwam ook uit de eigen moestuin. Ook de kippetjes en konijnen werden zelf gekweekt. Dieren die je zelf hebt gekweekt opeten is één ding, maar dat vlees verloren laten gaan was echt not done. Ik moest als kind mijn bord dan ook altijd leeg eten. En ik ben tot op vandaag erg gevoelig aan voedselverspilling.

Maar er is een goede reden waarom ik er ook in slaag om weinig ingrediënten in de vuilnisemmer te kieperen. Ik kook ontzettend graag met restjes. Ik vind niks zo leuk als bijvoorbeeld vlak voor de vakantie mijn frigo opentrekken, kijken welke ingrediënten ik nog over heb en zeker moet opgebruiken, en daar dan een nieuw recept mee verzinnen. Probeer het zelf ook eens. Je gaat heerlijke nieuwe gerechten ontwikkelen.

En nog een leuke tip: als je de ruimte hebt, hou dan een eigen moestuin. Zelfgekweekte groenten zijn zo lekker. Ik heb zelf een serre, en nu we onze tuin voor een stuk opnieuw aan het aanleggen zijn stond dat hoog op mijn verlanglijstje: een eigen moestuin. Vanaf volgende lente veel verse zelfgekweekte groenten bij ons thuis dus.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mijn experimentje voor vandaag. Wat denk je?

Vanavond ga ik eens experimenteren. We hebben vrienden op bezoek, een Chileen en een Fransman, die allebei al lang in Barcelona wonen en al vaak bij ons zijn komen eten … Lees meer

French Dip Day, en het is niet wat je denkt dat het is

Op 12 november is het French Dip Day, en eerlijk, ik moest het zelf even opzoeken. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geproefd. Het klinkt Frans, maar het blijkt een echte Amerikaanse klassieker te zijn, ontstaan in Los Angeles meer dan honderd jaar geleden … Lees meer

Waarom pudding in Engeland geen pudding is

Toen ik een paar decennia geleden voor het eerst in Engeland kwam, begreep ik er eerlijk gezegd niks van. Na het hoofdgerecht vroeg onze Britse vriend Michael met een grote glimlach: “Would you like some pudding … Lees meer

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Shot Day: een traditie die ik totaal niet begrijp

8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer

Eating healthy day, wat is dat voor mij?

5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer

De Mannen Moeten Koken Dag. Wat bedoel je?

Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer

Zou jij dit durven eten?

Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer