Na een paar drukke maar hele mooie DJ-weekends in eigen land ben ik de komende maand helemaal in vakantiemodus. Dat wil zeggen dat ik in Spanje veel ga niksen, koken, lezen, wandelen, genieten van het leven, en verder schrijven aan mijn nieuwe boek dat er in het najaar zit aan te komen, als alles goed gaat.
Onze Hockney heeft het geluk dat hij niet op kattenhotel moet, zoals we met de vorige poezen wel deden. Maar hij krijgt de hele tijd house-sitters op bezoek die hem ontzettend in de watten gaan leggen. Als oma en opa komen is het sowieso feest! Hij blijft de koning van het huis, alleen krijgt hij nu even ander personeel.
Would Be Chef blijft wel open de komende weken. Elke dag voorzie ik jullie van een mooi zomers recept op deze blog en daarnaast houden we de culinaire actualiteit goed in de gaten met leuke updates elke dag. Als je op de hoogte wil blijven kun je je altijd inschrijven op mijn nieuwsbrief van Would Be Chef, dat doe je hier!
Wijn Ornelis blijft ook gewoon open, en het is bijzonder druk in mijn wijnwinkeltje. Als je nog wijn in huis wil halen, aarzel dan zeker niet. In het najaar komen we immers tevoorschijn met een nieuwe naam, maar in afwachting doen we een uitverkoop aan stuntprijzen. Opgelet: op is op. Dat geldt intussen al voor verschillende van onze topwijnen! Zorg dat je de kans niet mist om een mooi voorraadje in te doen aan bijzonder scherpe prijzen.
Silenro, de uitgeverij, blijft ook gewoon open. Onze medewerker verstuurt alle bestelde boeken elke dag, dus als de post mee wil is vandaag bestellen morgen ontvangen. Je kunt nog altijd Waarom Wandelen, Mijn Mama’s Kookboek en Mijn Barcelona bestellen. Ideale lectuur voor deze zomervakantie. Ik wens iedereen een schitterende zomer toe, ofwel op je zomerbestemming, of in eigen land. En hopelijk met heel veel zon!!
Chicken fingers, ook wel chicken tenders of kippenreepjes genoemd, zijn in feite niets meer of minder dan stukjes kipfilet die in langwerpige reepjes worden gesneden en daarna gepaneerd en gebakken of gefrituurd … Lees meer
Zaterdag 26 juli is het officieel Bagel Day. Een goeie reden om dat heerlijke broodje op Would Be Chef eens in de schijnwerpers te zetten. Bagels zijn ronde broodjes met een gaatje in het midden, en ze hebben een bijzondere bereiding: eerst worden ze kort gekookt, daarna gebakken … Lees meer
Er is al heel veel geschreven over de ideale wijn bij kaas. Sommeliers en wijnkenners zijn het opvallend vaak met elkaar eens: witte wijn past in veel gevallen beter bij kaas dan rood … Lees meer
Er zijn van die drankjes waar ik bewust ver van weg blijf. En tequila is er zo eentje. Ik drink al jaren bijna geen sterke drank meer. Geef mij maar een goed glas wijn bij het eten … Lees meer
Ik ben een grote fan van mango. Het is zo’n heerlijke, tropische vrucht die meteen aan zomer, zon en vakantie doet denken. Maar één ding is zeker: om echt lekker te zijn, moet een mango perfect rijp zijn … Lees meer
Wist je dat het op 21 juli, onze Belgische nationale feestdag, óók de Internationale Dag van het Junkfood is? Toeval? Misschien. Maar voor de meeste echte Belgen: een perfecte match … Lees meer
Vandaag is het Fortune Cookie Day, en dat brengt me spontaan terug naar die gezellige etentjes vroeger bij de Chinees. Aan het eind van de maaltijd kreeg je altijd zo’n knapperig koekje met een papiertje erin … Lees meer
Vandaag, 16 juli, is het Internationale Hotdogdag. En wie zegt daar nu nee tegen? De hotdog is één van die guilty pleasures waar je af en toe gewoon met volle goesting van moet genieten … Lees meer