Vakantiefoto
Nieuws

Vakantie, maar ik heb dit nog wel voor jullie in petto…

Na een paar drukke maar hele mooie DJ-weekends in eigen land ben ik de komende maand helemaal in vakantiemodus. Dat wil zeggen dat ik in Spanje veel ga niksen, koken, lezen, wandelen, genieten van het leven, en verder schrijven aan mijn nieuwe boek dat er in het najaar zit aan te komen, als alles goed gaat.

Onze Hockney heeft het geluk dat hij niet op kattenhotel moet, zoals we met de vorige poezen wel deden. Maar hij krijgt de hele tijd house-sitters op bezoek die hem ontzettend in de watten gaan leggen. Als oma en opa komen is het sowieso feest! Hij blijft de koning van het huis, alleen krijgt hij nu even ander personeel.

Would Be Chef blijft wel open de komende weken. Elke dag voorzie ik jullie van een mooi zomers recept op deze blog en daarnaast houden we de culinaire actualiteit goed in de gaten met leuke updates elke dag. Als je op de hoogte wil blijven kun je je altijd inschrijven op mijn nieuwsbrief van Would Be Chef, dat doe je hier!

Wijn Ornelis blijft ook gewoon open, en het is bijzonder druk in mijn wijnwinkeltje. Als je nog wijn in huis wil halen, aarzel dan zeker niet. In het najaar komen we immers tevoorschijn met een nieuwe naam, maar in afwachting doen we een uitverkoop aan stuntprijzen. Opgelet: op is op. Dat geldt intussen al voor verschillende van onze topwijnen! Zorg dat je de kans niet mist om een mooi voorraadje in te doen aan bijzonder scherpe prijzen.

Silenro, de uitgeverij, blijft ook gewoon open. Onze medewerker verstuurt alle bestelde boeken elke dag, dus als de post mee wil is vandaag bestellen morgen ontvangen. Je kunt nog altijd Waarom Wandelen, Mijn Mama’s Kookboek en Mijn Barcelona bestellen. Ideale lectuur voor deze zomervakantie. Ik wens iedereen een schitterende zomer toe, ofwel op je zomerbestemming, of in eigen land. En hopelijk met heel veel zon!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Weet jij hoe melba toast gemaakt wordt en waar het vandaan komt?

Toast Melba is een dunne, knapperige toast die vaak wordt geserveerd als bijgerecht bij paté, kaas of soep. Wij hebben ze altijd in huis en als we ’s avonds een stukje kaas eten voor TV, dan doen we dat vaak op zo’n melba toastje met wat lekkere mosterd bij … Lees meer

Waar komt de tiramisu vandaan?

Tiramisu is een van de populairste desserts, en veel mensen hebben het zelf al eens proberen te maken. Het dessert komt uiteraard uit Italië. Maar vanwaar precies … Lees meer

Wat is black pudding? En hoe gebruik ik het in mijn gerechten?

Black pudding is een soort bloedworst die vooral populair is in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar die je ook in Spanje op de markt kunt vinden. Het wordt gemaakt van varkensbloed, vet (vaak rund- of varkensvet) en een bindmiddel zoals havermout of broodkruimels … Lees meer

Zou dat lekker zijn: desserts met artisjok?

Het klinkt misschien zot, maar je kunt wel degelijk desserts maken met artisjok, al is het misschien een redelijk ongebruikelijk ingrediënt voor zoete gerechten … Lees meer

Kun je afvallen door meer te slapen?

Dat is misschien een klein beetje kort door de bocht. Maar toch valt er iets voor te zeggen. Te weinig slapen is in elk geval niet goed voor mensen die een beetje op de lijn willen letten … Lees meer

Ken jij sofrito?

Weer een feestdag om te vieren, en weer iets om bij te leren. 11 maart is wereldwijd sofrito day. Iemand een idee wat dat precies is? Sofrito is een aromatische basis voor gerechten in de Latijns-Amerikaanse, Spaanse en Caribische keuken … Lees meer

Volg de culinaire trip van Would Be Chef in Bangkok

Would Be Chef is mijn foodblog waar je sinds jaar en dag naast heel veel recepten en culinair nieuws ook de beste restauranttips voor België en Barcelona kunt vinden … Lees meer

Zo kun je chili-pepertjes bewaren

Als je van die kleine pittige chili-pepertjes koopt is dat meestal een heel pakje, en eigenlijk heb je er maar een paar nodig. De rest ligt dan in de frigo of op het aanrecht en vaak moet je ze na een tijdje toch weggooien … Lees meer