KOKEN VOOR JE VALENTIJN? 5 IDEETJES

Het is Valentijn! Als je nog compleet aan het twijfelen bent over wat jullie vandaag willen eten, ik geef jullie vijf tips.

Van gewoon en makkelijk, tot lekker zoet en super chique. Voor elk wat wils. Maar doe vooral je goesting, want de liefde, draait die niet altijd rond “goesting”?

SUPER MAKKELIJKE PASTA

Ben je zo iemand die zelden kookt, maar vanavond wel wil scoren zonder uren in de keuken te staan. En wil je toch graag de spaghetti-scene uit Lade en de Vagebond naspelen met je lieve schat, dan kan ik je dit heerlijk makkelijke pasta-recept aanraden. Het is erg lekker, en dat is toch de essentie…

HELEMAAL ROZE

Is Valentijn voor jullie roze tot en met? Hartjes en kusjes en de hele roze wolk over jullie tweetjes heen? Zalig! Vier dat dan maar met deze roze pasta. Hoe je die maken moet en welke ingrediënten je eraan toevoegen kunt zie je in het volgende recept. Opgelet: de sardientjes kun je ook vervangen door gerookte paling, forel of zelfs rolmops, als het een klein zuurtje mag hebben.

LEKKER FEESTELIJK

Mag het extra feestelijk vandaag? Haal dan vlug een kreeftje bij je visboer, of in de supermarkt. Met dit gerecht scoor je gegarandeerd ontzettend hard, want het is gewoon om duimen en vingers bij af te likken.

ZOETE LIEFDE

Is je lief een zoetebek, maar ben jij niet zo’n patissier, dan kun je iets lekkers bij de bakker halen. Tuurlijk. Maar wil je je toch uitsloven en indruk maken, dan is dit dessert een echte aanrader. Ik noem het een assemblagedessert, en als je het bekijkt, zal je begrijpen waarom. Maar het is super lekker, en makkelijk te maken, en je kunt er vanavond echt mee scoren.

 

DE TOP VAN DE TOP

Kaviaar is het ultieme idee. Kost wel wat, maar als je op restaurant gaat ben je ook al snel een behoorlijk bedrag kwijt. De Royal Belgian Caviar is dan een fantastische aanrader. In veel delicatessewinkels (check de lijst, ook bij jou in de buurt) te koop, en met dit recept scoor je dubbel, want ook asperges zouden een prima afrodisiacum zijn…