Would Be Chef is mijn foodblog waar je sinds jaar en dag naast heel veel recepten en culinair nieuws ook de beste restauranttips voor België en Barcelona kunt vinden. Ook voor mensen die in Europa reizen zijn er vaak reportages te vinden en vorig jaar maakten we een culinaire trip naar Mumbai in Indië. En goed nieuws: dit jaar gaat de trip naar Bangkok, een andere culinaire topstad in Azië.
Het is mijn goede vriend Roger van Damme die me massa’s restaurants heeft aangeraden en geholpen heeft om reservaties te maken in de absolute hotspots van het moment. Roger reist heel vaak naar Bangkok, werkt er ook vaak, en heeft er de allerbeste contacten. Ik ben hem dan ook ontzettend dankbaar dat hij me geholpen heeft om binnen te raken in de meest bijzondere restaurants. Daarnaast gaan we ook de streetfood in Bangkok proberen te ontdekken. Het is zeker vijftien jaar geleden dat we nog eens in deze topstad waren, en de tijd heeft er absoluut niet stil gestaan. Elke dag kun je deze week op de blog en op mijn sociale media nieuwe en boeiende adresjes ontdekken.
Vanavond ga ik eens experimenteren. We hebben vrienden op bezoek, een Chileen en een Fransman, die allebei al lang in Barcelona wonen en al vaak bij ons zijn komen eten … Lees meer
Op 12 november is het French Dip Day, en eerlijk, ik moest het zelf even opzoeken. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geproefd. Het klinkt Frans, maar het blijkt een echte Amerikaanse klassieker te zijn, ontstaan in Los Angeles meer dan honderd jaar geleden … Lees meer
Toen ik een paar decennia geleden voor het eerst in Engeland kwam, begreep ik er eerlijk gezegd niks van. Na het hoofdgerecht vroeg onze Britse vriend Michael met een grote glimlach: “Would you like some pudding … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer