Vergis je niet, “Pizza Hawaii”, ook bekend als Hawaiiaanse pizza, komt oorspronkelijk niet uit Hawaï, maar werd lang geleden, in het jaar 1962 blijkbaar “uitgevonden” door ene Sam Panopoulos, een Griekse immigrant in Canada. Panopoulos en zijn broers hadden in die dagen een populair restaurant in Ontario, waar ze experimenteerden met verschillende ingrediënten voor pizza’s.
Op een mooien dag besloten ze om ananas toe te voegen aan een traditionele pizza met ham, en dat leidde tot de creatie van de beruchte Hawaii-pizza. De naam “Hawaii” kwam trouwens van het merk ananas dat ze gebruikten. Veel mensen, vooral Italianen, storen zich mateloos aan de schaamteloze combinatie van hartig en zoet, van deeg en ananas, maar de bewuste pizza is wel erg populair geworden.
Er is al heel veel geschreven over de ideale wijn bij kaas. Sommeliers en wijnkenners zijn het opvallend vaak met elkaar eens: witte wijn past in veel gevallen beter bij kaas dan rood … Lees meer
Er zijn van die drankjes waar ik bewust ver van weg blijf. En tequila is er zo eentje. Ik drink al jaren bijna geen sterke drank meer. Geef mij maar een goed glas wijn bij het eten … Lees meer
Ik ben een grote fan van mango. Het is zo’n heerlijke, tropische vrucht die meteen aan zomer, zon en vakantie doet denken. Maar één ding is zeker: om echt lekker te zijn, moet een mango perfect rijp zijn … Lees meer
Wist je dat het op 21 juli, onze Belgische nationale feestdag, óók de Internationale Dag van het Junkfood is? Toeval? Misschien. Maar voor de meeste echte Belgen: een perfecte match … Lees meer
Vandaag is het Fortune Cookie Day, en dat brengt me spontaan terug naar die gezellige etentjes vroeger bij de Chinees. Aan het eind van de maaltijd kreeg je altijd zo’n knapperig koekje met een papiertje erin … Lees meer
Vandaag, 16 juli, is het Internationale Hotdogdag. En wie zegt daar nu nee tegen? De hotdog is één van die guilty pleasures waar je af en toe gewoon met volle goesting van moet genieten … Lees meer
Ik hoop dat jullie allemaal super aan het genieten zijn van een heerlijke zomer. Of je nu een verre reis maakt of gewoon thuis de zon opzoekt, het leven lijkt net dat tikkeltje trager en mooier in deze maanden … Lees meer
Een goede dampende macaroni schotel, dat is misschien niks voor warme zomerdagen, maar het is toch echt wel het comfortfood bij uitstek! Macaroni is net als spaghetti bolognese zo’n typisch gerecht dat ons aan Italië doet denken, want daar komt pasta toch vandaan … Lees meer