Vandaag is het zondag 17 augustus, en dat is voor mij een bijzondere dag. Morgen kruip ik na zeven heerlijke weken vakantie weer samen met mijn lieve collega Anke Buckinx achter de microfoon bij JOE. En eerlijk: ik heb er ongelooflijk veel zin in. De vakantie heeft deugd gedaan. We genoten van een paar prachtige weken: eerst Barcelona, daarna een rondreis door het mooie Catalonië, en natuurlijk de traditionele tocht door La Douce France, met onderweg hier en daar een culinaire stop die je doet glimlachen bij elke hap. Maar morgen gaat de wekker weer vroeg en mag ik weer doen wat ik het allerliefste doe: radio maken. Zalig!
Afgelopen vrijdag, 15 augustus, was het Moederdag. Nu woon ik niet in de provincie Antwerpen, waar dat op die dag gevierd wordt, maar hé, je kan je mama en papa niet genoeg vieren, toch? Dus neem ik ze vandaag lekker mee uit eten. En omdat het weer zo prachtig belooft te worden op deze laatste vakantiedag voor mij, gaan we naar volgens mij één van de mooiste terrassen van Vlaanderen: Bar Bulot in Zedelgem. Jarenlang zat daar het legendarische driesterrenrestaurant Hertog Jan, met dat zalige terras dat uitkijkt op de prachtige groenten- en kruidentuin. Toen Bar Bulot een paar jaar geleden naar die iconische plek verhuisde, was ik in de wolken.
Vandaag gaan we er samen klinken op het leven, genieten van de eerlijke en vooral heerlijke gerechten van Gert De Mangeleer en zijn fantastische team, en proosten met een mooi glas bubbels. Want ja, je moet álles vieren wat er te vieren valt: de vakantie, maar ook het feit dat je weer mag gaan werken als je – net als ik – je job graag doet. En elk moment met je ouders moet je grijpen met beide handen, zeker als iedereen wat ouder wordt maar gelukkig nog kerngezond is.
Dus wens ik jullie allemaal een zalige zondag. Vier het leven zo uitbundig als je kan, met lekker eten, fijne mensen en mooie herinneringen. En zet morgen die wekker een beetje vroeger: vanaf 6 uur zijn Anke en ik eindelijk weer van de partij.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer
Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer
4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer
Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer
Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer
Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer
Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer