Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties. Van sportbars tot streetfoodkraampjes en zomerse barbecues: vleugeltjes duiken overal op. Het geheim? Ze zijn klein, krokant en verslavend lekker.
In de VS zijn ze onmisbaar tijdens Super Bowl-feestjes, met die typische buffalo saus: pittig, boterachtig en gedipt in blue cheese dressing. In Korea worden ze dubbel gefrituurd en gelakt met een kleverige, zoet-pikante saus. In Jamaica wrijven ze vleugels in met jerk-kruiden vol piment en chili. En in Marokko krijgen ze een marinade van komijn, look en citroen.
Enkele simpele tips om ze zelf ook eens klaar te maken:
Amerikaans: marineer in hot sauce met wat gesmolten boter, bak of frituur, serveer met selderstengels en blue cheese dip.
Koreaans: frituur ze twee keer voor extra crunch, lak ze af met een saus van gochujang, knoflook, honing en sojasaus.
Caraïbisch: gebruik jerk-kruiden en grill ze op houtskool.
Midden-Oosters: marineer in yoghurt, citroen en ras el hanout, bak ze in de oven.
Belgisch eenvoudig: kruid gewoon met peper, zout en paprikapoeder en steek ze onder de grill of op de BBQ.
Wat je stijl ook is: kippenvleugels brengen altijd sfeer op tafel. Perfect voor de zomer, perfect om te delen.
Een goede dampende macaroni schotel, dat is misschien niks voor warme zomerdagen, maar het is toch echt wel het comfortfood bij uitstek! Macaroni is net als spaghetti bolognese zo’n typisch gerecht dat ons aan Italië doet denken, want daar komt pasta toch vandaan … Lees meer
Op deze Fried Chicken Day wil ik een geweldige tip met jullie delen die ik van een chef van Sligro heb geleerd: pekel je kip vóór het bakken of grillen … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer
De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer
Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer
Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer