Nieuws

Wat betekent “corn on the cob” eigenlijk?

Wie wel eens Engelstalige recepten of menukaarten bekijkt, komt de term “corn on the cob” vast tegen. Maar wat betekent het nu precies? Letterlijk vertaald is het “maïs aan de kolf” — oftewel: maïskolven die nog in hun geheel zijn, met de korrels nog op de kolf. In het Nederlands zeggen we meestal gewoon “maïskolf” of “maïs op de kolf”.

Corn on the cob wordt vooral in de zomer gegeten, vaak geroosterd op de barbecue. Het is simpel, maar zó lekker: sappige, zoete maïskorrels die lichtjes karamelliseren op het vuur. Je kunt ze insmeren met boter, kruiden, kaas of zelfs een pittige marinade voor extra smaak.

In veel landen is het een echte streetfood-klassieker. In Mexico vind je “elote”: maïskolven met limoen, chili en verkruimelde kaas. In de VS is het een echte klassieker bij elke zomerse barbecue.

Je kunt het makkelijk zelf maken? Kook of grill de maïskolven, bestrijk ze met een mengsel van boter, knoflook en peterselie, en serveer warm. Een feestelijk bijgerecht waar iedereen dol op is!

Kortom, “corn on the cob” is veel meer dan alleen maïs — het is zomers comfortfood op z’n best.

Gerelateerde nieuwsberichten

WhatsApp Image 2025-06-03 at 13.53.17 (1)

Het beste cadeau van onze tuin: onze serre!

Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer

Falafel: kruidige klassieker uit het Midden-Oosten

Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer

Is kokosnoot wel zo gezond als we denken?

Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer

Daarom houden sommige mensen absoluut niet van geitenkaas

Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer

Ja, de pralines zijn een Belgische uitvinding

We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer

Ik krijg best veel kritiek als ik smoothies maak

Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer

Zo vier ik de dag van de picknick graag. Enkele top tips …

Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer

Ooit al gehoord van een Icecream Soda?

Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer