Bij ons is het misschien minder gekend en populair maar in vele landen is jerky zeer geliefd! In Zuid-Afrika bijvoorbeeld kan je het kopen in elke slagerij en supermarkt, en niet een soort, maar veel verschillende. Jerky is gedroogd vlees, meestal rundvlees, maar ook vaak kip, kalkoen, varkensvlees of zelfs exotisch vlees zoals bison of wild.
Het wordt gemaakt door mager vlees in dunne plakken of reepjes te snijden, vaak tegen de draad in om het malser te maken. Het vlees wordt vervolgens gemarineerd in een heerlijk mengsel van kruiden, specerijen, zout, suiker en soms vloeistoffen zoals sojasaus of azijn om smaak te geven en het vlees te helpen conserveren.
Na het marineren wordt het vlees gedroogd of gerookt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld door het vlees in de lucht te drogen of in een oven of een dehydrator bij lage temperatuur. Soms wordt het ook gerookt boven een laag vuur voor extra smaak en diepgang. Na het drogen of roken kan de jerky lang bewaard worden. Het is een erg populaire snack door de lange houdbaarheid, de intense smaak en het gemak om mee te nemen als tussendoortje.
Een goede dampende macaroni schotel, dat is misschien niks voor warme zomerdagen, maar het is toch echt wel het comfortfood bij uitstek! Macaroni is net als spaghetti bolognese zo’n typisch gerecht dat ons aan Italië doet denken, want daar komt pasta toch vandaan … Lees meer
Op deze Fried Chicken Day wil ik een geweldige tip met jullie delen die ik van een chef van Sligro heb geleerd: pekel je kip vóór het bakken of grillen … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer
De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer
Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties … Lees meer
Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer
Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer