Iedereen houdt van parmezaan, ik heb zelf ook altijd een mooi stuk in huis. Zoveel gerechten, niet enkel pasta’s, maar bijvoorbeeld ook frietjes, kun je er een geweldige smaakboost mee geven. Parmezaan, of Parmigiano-Reggiano, is heeft een unieke smaak, en de veelzijdigheid in de keuken is de grote troef.
Deze kaas heeft een complexe, hartige en nootachtige smaak dankzij het langdurige rijpingsproces, dat variëert van 12 tot 36 maanden. Tijdens het rijpen ontwikkelt Parmezaan een korrelige textuur en een intense umami-smaak. Ik ben er helemaal gek op.
Parmezaan wordt gemaakt volgens strikte regels in specifieke regio’s van Italië, met melk van koeien die op een gecontroleerd dieet staan. Er worden geen toevoegingen of conserveermiddelen gebruikt, wat zorgt voor een pure, authentieke smaak.
Parmezaan is ook rijk aan eiwitten, calcium en fosfor, en is vaak geschikt voor mensen met lactose-intolerantie vanwege het lage lactosegehalte. Zijn veelzijdigheid maakt hem ideaal voor gerechten zoals pasta’s, risotto’s en salades. Dankzij zijn unieke eigenschappen en voedingswaarde is Parmezaan geliefd over de hele wereld.
Er zijn van die klassiekers die altijd scoren en de apple turnover is er zo één. Zaterdag 5 juli is apple turnover day in de Engelssprekende wereld. In het Nederlands spreken we gewoon van een appelflap … Lees meer
De naam doet vermoeden dat deze salade zijn oorsprong kent in het oude Rome, maar niets is minder waar. De Caesar Salad werd in werkelijkheid uitgevonden in de jaren 1920 in… Mexico … Lees meer
Kippenvleugels zijn al jarenlang een echte publiekslieveling. Ze zijn goedkoop, sappig, makkelijk te delen én ze lenen zich perfect voor eindeloos veel smaakcombinaties … Lees meer
Toen we ons huis in Lochristi kochten stond er achteraan in de tuin een serre. Geen zelfgekozen project dus, gewoon… de serre hoorde gewoon bij het huis … Lees meer
Falafel is een van die gerechten die je meteen doen wegdromen naar gezellige straatjes in Beiroet, Tel Aviv of Caïro. Ze zijn knapperig vanbuiten, zacht en kruidig vanbinnen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer
Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer
We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer