Nieuws

Wat zijn chicken fingers en hoe maak je ze op een originele manier?

Chicken fingers, ook wel chicken tenders of kippenreepjes genoemd, zijn in feite niets meer of minder dan stukjes kipfilet die in langwerpige reepjes worden gesneden en daarna  gepaneerd en gebakken of gefrituurd. Ze zijn lekker krokant aan de buitenkant, nog sappig vanbinnen en wereldwijd geliefd als comfortfood. Kinderen zijn er gek op, maar ook volwassenen laten zich er graag door verleiden. Het leuke is: je kunt er eindeloos mee variëren.

Traditioneel worden chicken fingers klaargemaakt in een krokant jasje van bloem, ei en paneermeel, en geserveerd met ketchup, mayonaise of barbecuesaus. Lekker, klassiek en altijd goed. Maar op Would Be Chef denken wij natuurlijk altijd: waarom zouden we niet eens een andere weg inslaan? Hier enkele plezante ideetjes om te variëren.

Voor een Aziatische twist marineer je de kip eerst in sojasaus, knoflook, gember en een beetje honing. Daarna paneer je ze eventueel met panko voor extra crunch. Serveer met een pittige chilisaus of een sausje van sesam en sojasaus. Yummie!

Zin in eerder iets Mediterraans? Gebruik dan verse kruiden als tijm, oregano en rozemarijn in je paneermengsel, en doe er gerust wat chili in en serveer met een yoghurtsaus op basis van look, citroen en munt. Een beetje ras el hanout in de marinade kan ook wonderen doen.

Of ga je liever de Libanese toer op? Marineer de kip met za’atar, look en citroensap, en geef er een frisse tahinsaus bij met wat sumak en granaatappelpitjes. Een libanees platbrood erbij, wat hummus en een slaatje, en je hebt een feest op je bord.

Chicken fingers zijn dus zoveel meer dan fastfood. Het zijn eigenlijk gewoon heerlijke kippenreepjes waarmee je alle kanten op kunt. Laat je creativiteit gewoon de vrije loop en maak er jouw versie van. Hieronder een creatief eigen idee om eens uit te proberen!

CHICKEN NUGGETS MET DORITO TEX MEX CHIPS
Recept

Chicken nuggets met dorito tex mex chips

Chicken Nuggets…. het blijft toch gewoon een heerlijke guilty pleasure voor velen onder ons. Ik heb er vanmiddag nog eens zelf gemaakt, met een korstje van Dorito Tex-Mex chips. Daar hadden we namelijk nog een halve zak van over, en ik dacht: als korstje voor malse kippenreepjes zullen die wel werken … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Mijn experimentje voor vandaag. Wat denk je?

Vanavond ga ik eens experimenteren. We hebben vrienden op bezoek, een Chileen en een Fransman, die allebei al lang in Barcelona wonen en al vaak bij ons zijn komen eten … Lees meer

French Dip Day, en het is niet wat je denkt dat het is

Op 12 november is het French Dip Day, en eerlijk, ik moest het zelf even opzoeken. Ik had er al eens van gehoord, maar nog nooit geproefd. Het klinkt Frans, maar het blijkt een echte Amerikaanse klassieker te zijn, ontstaan in Los Angeles meer dan honderd jaar geleden … Lees meer

Waarom pudding in Engeland geen pudding is

Toen ik een paar decennia geleden voor het eerst in Engeland kwam, begreep ik er eerlijk gezegd niks van. Na het hoofdgerecht vroeg onze Britse vriend Michael met een grote glimlach: “Would you like some pudding … Lees meer

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Shot Day: een traditie die ik totaal niet begrijp

8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer

Eating healthy day, wat is dat voor mij?

5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer

De Mannen Moeten Koken Dag. Wat bedoel je?

Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer

Zou jij dit durven eten?

Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer