Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen. De heetste hot sauces ter wereld zijn vaak gebaseerd op extreem vurige chilipepers. Hun pikantheid wordt berekend met Scoville Heat Units (SHU) dat is een eenheid van maat die de scherpte of hitte van chilipepers en andere pittige ingrediënten meet. Het systeem werd in 1912 ontwikkeld door de Amerikaanse apotheker Wilbur Scoville. De schaal meet de hoeveelheid capsaïcine—de chemische stof die verantwoordelijk is voor de brandende sensatie die je ervaart bij het eten van pittig voedsel.
De Pepper X, gebruikt in de Last Dab – XXX, heeft maar liefst 3,18 miljoen SHU en is beroemd geworden door de Hot Ones. Deze saus is vooral beroemd geworden door de populaire YouTube-show Hot Ones, waarin beroemdheden de saus gebruiken tijdens hun ‘hot wing challenge’.
Pepper X wordt vaak geprezen als een van de heetste chilipepers die er bestaan. De Carolina Reaper is met tot 2,2 miljoen SHU een van de heetste chilipepers en wordt vaak gebruikt voor sauzen die een intense hitte leveren.
Voor wie echt op zoek is naar extreme hitte, is er Mad Dog 357 No. 9 Plutonium met 9 miljoen SHU, een geconcentreerd extract dat alleen door ervaren pittige eters moet worden gebruikt. The Source biedt 7,1 miljoen SHU, terwijl Blair’s 16 Million Reserve, met 16 miljoen SHU, de heetste ‘saus’ is, hoewel het meer een extract is dan een gewone hot sauce.
Deze sauzen zijn zo heet dat ze eigenlijk bijna niet gebruikt kunnen worden, en je kunt er behoorlijk ziek van worden. Opgelet dus!!!
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer
Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer
Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer
Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer
Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer
Ik vind het leuk om bij ons in de gang in Barcelona op een soort van prikbord af en toe een andere culinaire oneliner te schrijven. Als je de hall binnenwandelt en je leest de quote van een of andere beroemde wereldburger, dan krijg je meteen een smile op je gezicht … Lees meer