Nieuws

Wat zijn de heetste sauzen ter wereld?

Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen. De heetste hot sauces ter wereld zijn vaak gebaseerd op extreem vurige chilipepers.  Hun pikantheid wordt berekend met Scoville Heat Units (SHU) dat is een eenheid van maat die de scherpte of hitte van chilipepers en andere pittige ingrediënten meet. Het systeem werd in 1912 ontwikkeld door de Amerikaanse apotheker Wilbur Scoville. De schaal meet de hoeveelheid capsaïcine—de chemische stof die verantwoordelijk is voor de brandende sensatie die je ervaart bij het eten van pittig voedsel.

De Pepper X, gebruikt in de Last Dab – XXX, heeft maar liefst 3,18 miljoen SHU en is beroemd geworden door de Hot Ones. Deze saus is vooral beroemd geworden door de populaire YouTube-show Hot Ones, waarin beroemdheden de saus gebruiken tijdens hun ‘hot wing challenge’.

Pepper X wordt vaak geprezen als een van de heetste chilipepers die er bestaan. De Carolina Reaper is met tot 2,2 miljoen SHU een van de heetste chilipepers en wordt vaak gebruikt voor sauzen die een intense hitte leveren.

Voor wie echt op zoek is naar extreme hitte, is er Mad Dog 357 No. 9 Plutonium met 9 miljoen SHU, een geconcentreerd extract dat alleen door ervaren pittige eters moet worden gebruikt. The Source biedt 7,1 miljoen SHU, terwijl Blair’s 16 Million Reserve, met 16 miljoen SHU, de heetste ‘saus’ is, hoewel het meer een extract is dan een gewone hot sauce.

Deze sauzen zijn zo heet dat ze eigenlijk bijna niet gebruikt kunnen worden, en je kunt er behoorlijk ziek van worden. Opgelet dus!!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Is kokosnoot wel zo gezond als we denken?

Eerlijk is eerlijk: kokosnoot is een tropische alleskunner: vruchtvlees, melk, olie, water — alles wordt gebruikt. En ja, het bevat een hoop goede zaken want kokosvlees zit boordevol vezels, ijzer, magnesium en manganese … Lees meer

Daarom houden sommige mensen absoluut niet van geitenkaas

Geitenkaas: je houdt ervan, of je loopt er met een grote boog omheen. Zelf ben ik een grote liefhebberzeer van geitenkaas, zowel zachte als harde geitenkaas … Lees meer

Ja, de pralines zijn een Belgische uitvinding

We associëren pralines met elegantie, cadeaudoosjes en kleine geluksmomenten. Maar wist je dat deze Belgische trots eigenlijk begon in een… apotheek … Lees meer

Ik krijg best veel kritiek als ik smoothies maak

Ik geef het toe: ik ben een smoothie-fan. Ze verschijnen regelmatig in mijn Instagram-story’s en ik krijg er altijd veel reacties op. Vaak vragen mensen enthousiast naar het recept, maar er komt ook kritiek: “veel te zoet”, “de vezels zijn stuk”, “dat is vals gezond” … Lees meer

Zo vier ik de dag van de picknick graag. Enkele top tips …

Picknicken is toch fantastisch: een dekentje in het gras, een mand vol lekkers en goed gezelschap. Maar wist je dat het idee van picknicken al uit de 17e eeuw stamt … Lees meer

Ooit al gehoord van een Icecream Soda?

Een ijsdrank met prik, ook wel bekend als een icecream soda, is een verfrissend en schuimend drankje dat bestaat uit roomijs gecombineerd met een koolzuurhoudende frisdrank … Lees meer

Het is wereld tapas dag. Maar waar komen tapas vandaan?

Ik ben sinds jaar en dag een liefhebber van de Spaanse keuken, en tapas ken ik al een laar decennia. Vandaag zijn ze wereldwijd populair. Tapas – het woord alleen al roept beelden op van zonovergoten pleintjes, gezellige drukte en tafel vol heerlijke hapjes … Lees meer

Fish and chips: serveer deze Britse klassieker op een leuke manier thuis

Fish and chips – een klassieker die iedereen wel kent. Knapperige visfilet, goudgele frietjes en een vleugje citroen: eenvoudig, maar zó lekker. Oorspronkelijk komt dit gerecht uit Groot-Brittannië, waar het al generaties lang wordt geserveerd in krantenpapier, met wat azijn en een flinke portie nostalgie … Lees meer