Een nieuw weekmenu, voor elk wat wils
Nieuws

Een heerlijk weekmenu voor deze oktoberweek

En zo zijn we weer vertrokken voor een nieuwe werkweek. Ik probeer je elke week een beetje te inspireren met lekkere recepten, en dat is in deze tweede week van oktober niks anders. Ik heb een zeer democratisch een-pans-gerecht op maandag, heerlijk vlees op dinsdag, op woensdag mag het dan weer vis zijn, we pimpen een pizza om ons leven op donderdag wat makkelijker te maken, en op vrijdag gaan we exotisch maar licht eindigen. Veel kookplezier. Als je trouwens meer inspiratie wil om lekker te koken, dan kan ik je van harte het boek dat ik samen met mijn mama heb gemaakt aanraden. Het is nog steeds verkrijgbaar via www.silenro.be

maandag

1,5 euro recept: moussaka met een twist
Recept

1,5 euro recept: moussaka met een twist

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan … Lees meer

dinsdag

GEGRILDE FILET PUR MET COURGETTE EN KERSTOMAATJES
Recept

Gegrilde filet pur met courgette en kerstomaatjes

Ik weet nog goed hoe deze maaltijdsalade is ontstaan. Met restjes. Ik had nog een halve courgette liggen in de ijskast en een stukje filet pur dat over was van een barbecue waar de magen al helemaal gevuld waren met kippenboutjes, pikante worstjes en brochettes, zodat we eigenlijk niet meer aan de steak toekwamen … Lees meer

woensdag

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes
Recept

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Dat vis kraakvers is, is altijd een goede zaak, maar voor rogvleugel is dat al helemaal noodzakelijk. Als je die ook maar eventjes te lang bewaart, gaat de rogvleugel namelijk naar ammoniak ruiken. En als er iets is wat eten voor mij verpest, is het die geur wel. Als ik bijvoorbeeld in hele rijpe kazen het kleinste vleugje ammoniak ruik, kan ik ze al niet meer eten … Lees meer

donderdag

#kookinuwkot Pimp je pizza!!
Recept

Gepimpte pizza

Eigenlijk is dit geen recept, meer een tip. Zorg dat je altijd wat eenvoudige kant-en-klare pizza’s in huis hebt, en durf ze gerust te pimpen.Met elke simpele pizza kun je aan de slag. Doe eens lekker zot: beleg de pizza met zowat alle mogelijke restjes uit de ijskast; de ene combinatie zal al beter werken dan de andere … Lees meer

vrijdag

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry
Recept

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken. Hoe pikant je dit gerecht maakt bepaal je uiteraard helemaal zelf. Wil je je kokoscurry nog een extra Oosters kantje geven, laat dan 1 of 2 stengels citroengras meestoven met je sjalotjes … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Mijn laatste gezellige weekmenu van de maand

Mijn laatste gezellige weekmenu van de maand september

Wat vliegt de tijd zeg. We zijn alweer toe aan onze laatste week van september. Ongelofelijk bijna. De eerste maand van het nieuwe schooljaar hebben we alweer achter de kiezen en we komen weer een weekje dichter bij het vallen van de bladeren … Lees meer

HAMBURGERTJES MET KIPPENGEHAKT, CHEDDAR EN MANGO

Voorlaatste weekmenu voor de zomer

We gaan niet treuren over het slechte weer, want ook al lopen veel mensen chagrijnig van die herfst die nu al 8 maanden duurt, ik ben en blijf een onverbeterlijke optimist en ik geloof dat het wel weer goed komt … Lees meer

Frisse cocktail van kreeft en papaya

Juni start met een heerlijk weekmenu

Nog vier weken en het is zomervakantie. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt. Het is voorlopig nog geen hoogzomer, maar we gaan wel lekkere temperaturen krijgen en niet al teveel regen, dus laat ons maar af en toe heerlijk buiten eten, en gebruik maken van de barbecue … Lees meer

Aardappelsalade met groene asperges, kappers, ansjovis en pancetta

Een volledig weekmenu richting Pinksterweekend

Iedereen goed genoten van het mooie zonnige weekend? Ik heb ook vier prachtige dagen in het heerlijke Barcelona doorgebracht waar het ook volop lente was … Lees meer

Gemarineerde kalfskoteletjes op de BBQ met een lekkere noedelsalade

Een nieuwe week, een nieuw weekmenu

Beste vrienden, het is weer maandag. En we gaan weer een nieuwe week in, met zoals altijd een lekker weekmenu. Het is nog niet lente lente, maar naar het einde van de week toe is er toch wel weer wat beterschap in zicht wat weer betreft … Lees meer

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Goed menu voor de goede week!

Of het nu prachtig weer wordt of blijft kwakkelen, deze week is de goede week, en dan wil je toch goed eten? Ik ben zo klassiek geweest om op goede vrijdag een visgerecht te plaatsen, want in onze jeugd mocht je die dag geen vlees eten … Lees meer

Ik heb weer een lekker weekmenu voor jullie

We zitten intussen in de maand maart. Het is er nog niet honderd procent aan te voelen, maar binnenkort moet het toch eens lente worden. Daarom deze week een lekker licht menu … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer