3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg
Nieuws

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk. Het is vertrouwd, het is makkelijk, je hebt vrienden in de buurt en je kent er je favoriete wandelroutes en restaurants. We houden daarvan.

Maar vakantie is ook eens helemaal weg zijn van de wereld, en eens niet je bed op moeten maken of koken of de vaat doen. En daarom proberen we elke zomer een reis in de reis te maken. Even weg uit Barcelona. Dat hoeft niet erg ver te zijn en heel lang te duren, een weekje is genoeg. Soms starten we de vakantie met een trage rit in drie, vier dagen met de auto naar Barcelona en de tocht terug is dan ook altijd vakantie. We slapen dan in leuke hotelletjes in Frankrijk, eten in goede restaurants.

Maar soms maken we ook een echte rondreis door Spanje, of we gaan een paar dagen naar onze goede vrienden die in het Zuiden van Frankrijk wonen. En dit jaar wordt het zo’n reis. De voorbije jaren hebben we al verschillende trips gemaakt met de hulp van de sympathieke mensen van Caractère. Meer dan 30 jaar geleden, waren de oprichters van Caractère op rondreis in Catalonië, en logeerden ze toevallig in charmante boetiekhotelletjes met vriendelijke, gastvrije eigenaars ver weg van de toeristische drukte. Dat heeft hen geïnspireerd om overal in Europa dat soort klassevolle plekken in kaart te brengen en mensen mee te laten genieten van al die kennis. En dat soort speciaal op maat gemaakte reizen en prachtige unieke hotels bieden ze tot vandaag aan. De hulp en de service die je bij hen krijgt is super, en je ontdekt plekken waar jezelf nooit zou opgekomen zijn.

En voor ons kan de reis in de reis bijna beginnen. Zaterdag rijden we naar een eerste paleisje uit de collectie van Caractère: Het Palacio Arriluce Hotel. We wilden Spanje eens helemaal doorsteken en een uniek hotel ontdekken in de buurt van Bilbao, en toen de mensen van Caractère dit prachtige hotel voorstelden waren we meteen verkocht. Bovenop een klif met een prachtig uitzicht over de Cantabrische Zee, bevindt zich het prachtige Palacio Arriluce Hotel, een paleis dat werd gebouwd in 1912 en symbool staat voor stijl en luxe. Het hotel ligt op amper tien minuutjes rijden van Bilbao en is dus de ideale uitvalsbasis om de stad eens te gaan ontdekken.

Het is een mooie rit van Barcelona naar Bilbao, en we hebben er veel zin in om er even lekker te relaxen. De spa schijnt uitstekend te zijn, er is een buiten- en binnenzwembad (allemaal dingen die we in Barcelona aan ons flatje natuurlijk niet hebben). Het hotel beschikt met Delauny over een toprestaurant waar we zaterdagavond gaan eten, en op zondag hebben we een tafeltje kunnen bemachtigen in een van de meest beroemde restaurants ter wereld….  ergens in de buurt van het hotel. Details daarover volgen, maar ik heb er nu al bijzonder veel zin in. Twee dagen later reizen we door naar onze vrienden in Frankrijk, en we eindigen onze trip volgend weekend weer in het Noorden van Spanje, opnieuw in een prachtig hotel van Caractère in Peralada.

De ganse trip zul je op mijn sociale media kunnen volgen. Zelf kun je ook je droomvakanties boeken bij Caractère, en het goede nieuws is dat je de prachtige boetiekhotels rechtstreeks op hun site kunt reserveren, aan een scherpe prijs met een topservice.

10-palacio-arrriluce-hotel-getxo-bilbao-lujo-restaurante-dalaunay.jpg
9-palacio-arrriluce-hotel-lujo-getxo-bilbao-piscina-exterior.jpg
6-palacio-arriluce-hotel-marina-suite-habitacion-vistas-mar-cantabrico-getxo-bilbao.jpg

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer