Nieuws

Zo heb je elke dag vers brood in huis!

Niks zo lekker als een sneetje kraakvers brood in de ochtend. Toch is een volledig brood kopen voor mensen die geen gezin hebben, en alleen of met twee zijn, zoals wij, soms een hele drempel. Want als je maar een paar sneetjes per dag nodig hebt, droogt je brood makkelijk uit, en geef nu toe: hard, oud brood is niet zo lekker. En eten weggooien doe ik niet graag. Je kunt oud brood natuurlijk ook lekke toasten, maar dat doe je nu ook niet elke dag. Daarom haal ik niet zo vaak een volledig brood in huis.

Maar de truc om het weggooien van brood te vermijden, is nochtans erg simpel. Koop op zaterdag of zondag een mooi vers brood (of verschillende) bij de warme bakker, en vries dat meteen in, in de juiste porties (twee of drie sneetjes) in diepvrieszakjes. Brood blijft twee tot drie maanden lekker vers in de diepvriezer zonder kwaliteitsverlies (bij minstens -18 graden). En zo heb je voortdurend lekker brood in  huis.

Je haalt gewoon ‘s avonds voor het slapen gaan je plastic zakje uit de diepvriezer en legt dat in de ijskast en tegen de ochtend is je brood prima ontdooid, en lijkt het gewoon vers van de bakker te komen. Ideaal. Als je trouwens vergeten was om brood uit de diepvriezer te halen ‘s avonds, geen probleem. Je kunt bevroren brood rechtstreeks in de broodrooster stoppen, en dan heb je heerlijke toast zonder veel gedoe.

Gerelateerde nieuwsberichten

Fetuccini Alfredo. Een zalig lekkere pasta!

Fettuccine Alfredo is een Italiaans pastagerecht met een romige saus, meestal geserveerd met fettuccine, maar maak ze gerust met andere pasta. De saus is een absolute klassieker vol smaak en  bestaat uit boter, room, Parmezaanse kaas, en vaak een beetje knoflook … Lees meer

Zo simpel is het om chopsticks te gebruiken

De chops sticks, ook wel eens “stokjes” genoemd, die je bij de Chinees krijgt lijken voor sommige mensen gruweltuigen die ze absoluut nooit zullen kunnen gebruiken … Lees meer

Weet jij wat pork rind is?

Bij ons is het niet zo populair maar er zijn landen waar ze er gek op zijn. Pork rind, ook wel bekend als cracklings of pork crackling, is niks meer of niks minder dan de krokante huid van varkensvlees … Lees meer

Waar komt wortelcake vandaan?

Wie heeft ooit bedacht: ik ga eens een dessert met wortels maken? Wel, wortelcake heeft zijn oorsprong hier bij ons in Europa, waar wortelen al sinds de middeleeuwen werden gebruikt in zoete gerechten omdat ze een natuurlijke zoetheid hebben … Lees meer

Vandaag is Chinees Nieuwjaar: wat is dat precies?

Chinees Nieuwjaar, ook wel het Lente Festival genoemd, is het grootste traditionele feest in China. Het wordt gevierd volgens de maancyclus, dus de datum varieert tussen 21 januari en 20 februari … Lees meer

AI0A2476

De beste soep is die van mijn mama! Check it out!

Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer

Waarom eten sommige Amerikanen vandaag ijs voor ontbijt?

Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer

Zelf dim sum maken? Een kind kan het!

Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer