Bagel op z'n Italiaans
Recept

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 bagels
  • 1 doosje verse kaas met fijne kruiden
  • Rucola salade
  • 100 gram Coppa Di Parma
  • 125 gram half zongedroogde tomaatjes
  • Een stukje Parmesaan
Bagel op z'n Italiaans

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Bak de bagels af volgens de handleiding op de verpakking.

2 / 7

Snij ze dwars door.

3 / 7

Smeer rijkelijk de kruidenkaas.

4 / 7

Beleg eerst met rucola.

5 / 7

Drappeer daarover drie plakjes Coppa di Parma (of ander varkensvlees).

6 / 7

Werk af met de halfzongedroogde tomaatjes.

7 / 7

Doe er eventueel nog wat parmesaanschilfers over.

Laat het smaken.

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten. Later bakten ze dan toch de zo ontstane bagels af en vandaag zijn het topitems in de Amerikaanse informele gastronomie.

Voor “Have A Bagel Day” heb ik een Italiaanse variant bedacht. Ik bakte de voorgebakken bagels van de supermarkt nog drie minuutjes af op 170 graden in een voorverwarmde oven en sneed ze toen open met een broodmes. Als beleg ging ik voor eerder Italiaanse ingrediënten, al was de kruidenkaas die ik gebruikte “Madame Loïk met look en fijne kruiden” maar ook de kruidenkaas van andere merken kun je hiervoor gebruiken, uiteraard. Verder werkte ik af met Rucola, coppa di Parma IGP en halfgedroogde kerstomaatjes. Een heerlijke lunch!

Bereiding

  1. Bak de bagels af volgens de handleiding op de verpakking.
  2. Snij ze dwars door.
  3. Smeer rijkelijk de kruidenkaas.
  4. Beleg eerst met rucola.
  5. Drappeer daarover drie plakjes Coppa di Parma (of ander varkensvlees).
  6. Werk af met de halfzongedroogde tomaatjes.
  7. Doe er eventueel nog wat parmesaanschilfers over.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer