
Bagel op z’n Italiaans
Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten. Later bakten ze dan toch de zo ontstane bagels af en vandaag zijn het topitems in de Amerikaanse informele gastronomie.
Voor deze “Have A Bagel Day” heb ik een Italiaanse variant bedacht. Ik bakte de voorgebakken bagels van de supermarkt nog drie minuutjes af op 170 graden in een voorverwarmde oven en sneed ze toen open met een broodmes. Als beleg ging ik voor eerder Italiaanse ingrediënten, al was de kruidenkaas die ik gebruikte “Madame Loïk met look en fijne kruiden” maar ook de kruidenkaas van andere merken kun je hiervoor gebruiken, uiteraard. Verder werkte ik af met Rucola, coppa di Parma IGP en halfgedroogde kerstomaatjes. Heerlijke lunch!
Bereiding
- Bak de bagels af volgens de handleiding op de verpakking.
- Snij ze dwars door.
- Smeer rijkelijk de kruidenkaas.
- Beleg eerst met rucola.
- Drappeer daarover drie plakjes Coppa di Parma (of ander varkensvlees).
- Werk af met de halfzongedroogde tomaatjes.
- Doe er eventueel nog wat parmesaanschilfers over.
Reacties