Bagel op z'n Italiaans
Recept

Bagel op z’n Italiaans

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 bagels
  • 1 doosje verse kaas met fijne kruiden
  • Rucola salade
  • 100 gram Coppa Di Parma
  • 125 gram half zongedroogde tomaatjes
  • Een stukje Parmesaan
Bagel op z'n Italiaans

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Bak de bagels af volgens de handleiding op de verpakking.

2 / 7

Snij ze dwars door.

3 / 7

Smeer rijkelijk de kruidenkaas.

4 / 7

Beleg eerst met rucola.

5 / 7

Drappeer daarover drie plakjes Coppa di Parma (of ander varkensvlees).

6 / 7

Werk af met de halfzongedroogde tomaatjes.

7 / 7

Doe er eventueel nog wat parmesaanschilfers over.

Laat het smaken.

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten. Later bakten ze dan toch de zo ontstane bagels af en vandaag zijn het topitems in de Amerikaanse informele gastronomie.

Voor deze “Have A Bagel Day” heb ik een Italiaanse variant bedacht. Ik bakte de voorgebakken bagels van de supermarkt nog drie minuutjes af op 170 graden in een voorverwarmde oven en sneed ze toen open met een broodmes. Als beleg ging ik voor eerder Italiaanse ingrediënten, al was de kruidenkaas die ik gebruikte “Madame Loïk met look en fijne kruiden” maar ook de kruidenkaas van andere merken kun je hiervoor gebruiken, uiteraard. Verder werkte ik af met Rucola, coppa di Parma IGP en halfgedroogde kerstomaatjes. Heerlijke lunch!

Bereiding

  1. Bak de bagels af volgens de handleiding op de verpakking.
  2. Snij ze dwars door.
  3. Smeer rijkelijk de kruidenkaas.
  4. Beleg eerst met rucola.
  5. Drappeer daarover drie plakjes Coppa di Parma (of ander varkensvlees).
  6. Werk af met de halfzongedroogde tomaatjes.
  7. Doe er eventueel nog wat parmesaanschilfers over.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer