WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart
Recept

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 200 gram Biscoff speculoos
  • 80 gram boter
  • 200 gram volle room
  • 4 lepels Biscoff speculoospasta
  • 150 gram mascarpone
  • 1 vanillestokje
  • 2 zoete appels
  • 150 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine
WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Bereiding

14 stappen

1 / 14

Smelt de boter in een pannetje.

2 / 14

Verkruimel de Biscoff speculoosjes.

3 / 14

Meng de Biscoff speculoos met de gesmolten boter en doe die onderin een springvorm waarin je bakpapier hebt gedaan.

4 / 14

Druk goed aan en zet de springvorm minstens een kwartiertje in de diepvriezer.

5 / 14

Laat drie velletjes gelatine in een kommetje water weken.

6 / 14

Laat de gelatineblaadjes smelten in een beetje opgewarmde room. Voeg de gelatine toe aan je mengsel. Laat wat afkoelen.

7 / 14

Klop de room half op met een 30 gr suiker, voeg de mascarpone toe en de Biscoff speculoospasta. Meng alles mooi door elkaar.

8 / 14

Haal de springvorm uit de diepvriezer, giet er het romige mengsel bij en zet opnieuw in de diepvriezer.

9 / 14

Snij de appelen in brunoise.

10 / 14

Doe 120 gr kristalsuiker met wat water in een dikke pan. Zet op een hoog vuur en laat karamelliseren.

11 / 14

Wanneer de karamel bruin wordt wat water toevoegen.

12 / 14

De appeltjes toevoegen samen met de vanille uit een stokje en laat alles karamelliseren.

13 / 14

Eens gekaramelliseerd de appeltjes laten afkoelen en op de taart verspreiden.

14 / 14

De taart op een koele plaats bewaren.

Laat het smaken.

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij. De heerlijke gekarameliseerde smaak en knapperige textuur van Biscoff is een onweerstaanbare combinatie die wereldwijd steeds populairder wordt. Op Instagram en Tiktok staan er duizenden recepten met Biscoff en op deze site kun je bijzonder veel inspiratie vinden om zelf mee aan de slag te gaan.

Sinds geruime tijd is naast de speculoos ook de speculoospasta van Biscoff een wereldhit. En ik ben voor ‘Mijn Mama’s Kookboek’ waarin klassieke recepten van mijn mama met mijn varianten afgewisseld worden, met die twee topingrediënten aan de slag gegaan om een lekker taart te maken waar iedereen gewoon gek van is. En weet je wat: het is niet eens moeilijk om deze taart klaar te maken, en het gaat bijzonder snel. De zaligste zoete zonde voor een echte Belg! “You gotta love Biscoff”!

Bereiding

  1. Smelt de boter in een pannetje.
  2. Verkruimel de Biscoff speculoosjes.
  3. Meng de Biscoff speculoos met de gesmolten boter en doe die onderin een springvorm waarin je bakpapier hebt gedaan.
  4. Druk goed aan en zet de springvorm minstens een kwartiertje in de diepvriezer.
  5. Laat drie velletjes gelatine in een kommetje water weken.
  6. Laat de gelatineblaadjes smelten in een beetje opgewarmde room. Voeg de gelatine toe aan je mengsel. Laat wat afkoelen.
  7. Klop de room half op met een 30 gr suiker, voeg de mascarpone toe en de Biscoff speculoospasta. Meng alles mooi door elkaar.
  8. Haal de springvorm uit de diepvriezer, giet er het romige mengsel bij en zet opnieuw in de diepvriezer.
  9. Snij de appelen in brunoise.
  10. Doe 120 gr kristalsuiker met wat water in een dikke pan. Zet op een hoog vuur en laat karamelliseren.
  11. Wanneer de karamel bruin wordt wat water toevoegen.
  12. De appeltjes toevoegen samen met de vanille uit een stokje en laat alles karamelliseren.
  13. Eens gekaramelliseerd de appeltjes laten afkoelen en op de taart verspreiden.
  14. De taart op een koele plaats bewaren.
1606 2606 Biscoff Classic 2x125g 2D (1)
695 Biscoff Speculoospasta 400 g 3D (2)

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer