Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Recept

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 eendefilets en 1 eendebout
  • 4 diepvriesbuns (te koop in de Aziatische speciaalzaak of online)
  • 80 gr boter
  • Een tak rozemarijn en een tak tijm
  • 2 dl appelsap
  • 1 scheut whisky naar smaak
  • 1 rode ui
  • 100 ml water
  • 50 ml azijn
  • 50 ml appelazijn
  • 1 el honing
  • 1 el zeezout
  • 1 el chilivlokken
  • 1 groot ei op kamertemperatuur
  • 3 kl mosterd
  • Een snufje zout
  • Peper
  • 250 ml koolzaadolie
  • 2 el limoensap
  • 3 el hoisinsaus
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Stop de filets en de bout van de eend samen met de boter, peper en zout, de tijm, de look en de rozemarijn, het appelsap en de whisky in een vacuümzak.

2 / 11

Sluit de zak en laat in de oven garen op 75 graden gedurende minstens 10 uur.

3 / 11

Haal uit de zak, haal de kruiden eruit en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.

4 / 11

Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.

5 / 11

Meng het water, de azijn, de honing, het zout en de chili vlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.

6 / 11

Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!

7 / 11

Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.

8 / 11

Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.

9 / 11

Voeg wat limoensap toe.

10 / 11

Voeg naar smaak enige lepels hoisin-saus toe.

11 / 11

Stoom de buns 5 minuten op 100 graden, vul ze met de pulled duck en doe daarop de gepekelde ui. Werk af met wat hoisin mayonaise.

Laat het smaken.

Dit is een van mijn favoriete hoofdgerechten ooit. De pulled duck heb ik leren maken door de mensen van de Vleeshouwerij die mij een basisrecept hebben geleverd, waar ik vaak variaties op maak. Het vlees is door de toevoeging van appelsap en whisky zo zacht en smaakvol, en gecombineerd met de gepekelde rode ui en de heerlijke mayonaise met zoete hoisin saus is het een gerecht om duimen en vingers bij af te likken. Met een glaasje van mijn krachtige Spaanse Gran Reserva bij is het een feestgerecht uit de duizend.

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise
Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

Bereiding

  1. Stop de filets en de bout van de eend samen met de boter, peper en zout, de tijm, de look en de rozemarijn, het appelsap en de whisky in een vacuümzak.
  2. Sluit de zak en laat in de oven garen op 75 graden gedurende minstens 10 uur.
  3. Haal uit de zak, haal de kruiden eruit en trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  4. Snij de rode ui met een mandoline of een scherp mes in fijne ringen.
  5. Meng het water, de azijn, de honing, het zout en de chili vlokken en warm alles samen in een pannetje op tot alles mooi geblend is, en giet in een kom over de rode ui.
  6. Laat rustig afkoelen en na een klein uurtje zijn de gepickelde uien heerlijk. Kun je ook bewaren in de ijskast!
  7. Mix het ei, de mosterd, het zout en de peper in de blender tot ze smooth zijn.
  8. Voeg er beetje bij beetje de olie aan toe, blijf mixen tot je een dikke saus krijgt.
  9. Voeg wat limoensap toe.
  10. Voeg naar smaak enige lepels hoisin-saus toe.
  11. Stoom de buns 5 minuten op 100 graden, vul ze met de pulled duck en doe daarop de gepekelde ui. Werk af met wat hoisin mayonaise.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer