Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester
Recept

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Dit heb je nodig 4 personen

  • Pumpernikkelbrood uit de supermarkt
  • Een blikje Cornedbeef
  • Mooie verse Sint-Jacobsoesters
  • Een paar takjes dille
  • Een paar takjes bieslook
  • Een handvol basilicum
  • Een half teentje look
  • Een klein sjalotje (heel fijn gesnipperd)
  • 1 kl graanmosterd
  • 4 el verse kaas
Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Hak alle kruiden, het sjalotje en het halve teentje look fijn en meng met de graanmosterd onder de verse kaas. Afkruiden met peper en zout naar smaak.

2 / 8

Stop de Sint-Jacobsoesters een tiental minuutjes in de diepvriezer, dan snijden ze net iets makkelijker. Haal ze uit de diepvriezer en snij met een scherp mes de vruchten door in plakjes (2 tot 3 uit één vrucht).

3 / 8

Snij met een keukenring schijfjes uit het brood, die iets groter zijn dan de plakjes Sint-Jacobsoester.

4 / 8

Snij de cornedbeef in plakjes die even dik zijn als de plakjes Sint-Jacobsoester. Snij er vervolgens met dezelfde keukenring als bij het brood schijfjes uit.

5 / 8

Smeer het plakje brood in met de zelfgemaakte kruidenkaas met mosterd.

6 / 8

Beleg met een plakje Corned Beef.

7 / 8

Leg daar weer een klein beetje van de kruidenkaas op.

8 / 8

Werk af met een plakje Sint-Jacobsoester.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Ga met de pepermolen over de toastjes.

2 / 3

Druppel er wat olijfolie over.

3 / 3

Leg een takje dille op elk toastje.

Laat het smaken.

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product. Maar geloof me: dit is zo ontzettend lekker. Ik heb nog geen enkele van mijn gasten weten klagen over deze bijzondere combinatie.

Bereiding

  1. Hak alle kruiden, het sjalotje en het halve teentje look fijn en meng met de graanmosterd onder de verse kaas. Afkruiden met peper en zout naar smaak.
  2. Stop de Sint-Jacobsoesters een tiental minuutjes in de diepvriezer, dan snijden ze net iets makkelijker. Haal ze uit de diepvriezer en snij met een scherp mes de vruchten door in plakjes (2 tot 3 uit één vrucht).
  3. Snij met een keukenring schijfjes uit het brood, die iets groter zijn dan de plakjes Sint-Jacobsoester.
  4. Snij de cornedbeef in plakjes die even dik zijn als de plakjes Sint-Jacobsoester. Snij er vervolgens met dezelfde keukenring als bij het brood schijfjes uit.
  5. Smeer het plakje brood in met de zelfgemaakte kruidenkaas met mosterd.
  6. Beleg met een plakje Corned Beef.
  7. Leg daar weer een klein beetje van de kruidenkaas op.
  8. Werk af met een plakje Sint-Jacobsoester.

Dresseren

  1. Ga met de pepermolen over de toastjes.
  2. Druppel er wat olijfolie over.
  3. Leg een takje dille op elk toastje.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op Peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer