Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Recept

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 verse ananas
  • 60 ml bruine rum
  • 150 ml gemberbier
  • 6 limoenen
  • 200 gr suiker
  • 50 gr kokosrasp
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Maak de dark ’n stormy: meng het gemberbier met de rum en het sap van een limoen.

2 / 8

Snij de niet al te rijpe ananas in gelijke stukken.

3 / 8

Doe de ananas met de dark ’n stormy in een vacuumzak en trek er de lucht uit.

4 / 8

Breng een halve liter water aan de kook met 200 gr suiker, tot alle suiker is opgelost. Haal van het vuur.

5 / 8

Doe er het limoensap bij en de geraspte schil.

6 / 8

Laten afkoelen en in een afgedekte plastic kom bewaren in de diepvriezer.

7 / 8

Na een uurtje eens omroeren, en een uur later nog eens.

8 / 8

Een paar uur laten staan in de diepvriezer.

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Serveer de ananas met de limoensorbet in een mooi cocktailglas.

2 / 2

Werk af met wat kokosrasp en wat limoenzeste.

Laat het smaken.

Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ‘n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit. Ik heb in de restaurants van Albert Adria in Barcelona geregeld fruitdesserts gegeten die met een cocktail of sterke drank werden gemaakt, en ik wou zelf ook eens iets soortgelijks bedenken. Maar dan wel op mijn manier.

Omdat ik in onze keuken een ingebouwd vacuümlade heb van V-ZUG dacht ik: als ik nu eens verse ananas met dark ‘n stormy zou impregneren met dat vacuümapparaat, zou dat geen zalig effect geven? Het antwoord is: ja. Je kunt de ananas natuurlijk ook marineren in de cocktail, dat is ook super lekker. Maar impregneren (dat is eigenlijk het doordringen van een materiaal met een andere stof) met de vacuümlade brengt dit frisse en funky dessert echt op een heel ander niveau.

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

De combinatie van de ananas dark ‘n stormy met de zelfgemaakte limoensorbet, wat kokosrasp en limoen zeste met een fris blaadje munt is gewoon ontzettend lekker. Een fantastisch dessert is het waarmee je zelfs je meest culinaire vrienden aangenaam zult verrassen.

Bereiding

  1. Maak de dark ’n stormy: meng het gemberbier met de rum en het sap van een limoen.
  2. Snij de niet al te rijpe ananas in gelijke stukken.
  3. Doe de ananas met de dark ’n stormy in een vacuumzak en trek er de lucht uit.
  4. Breng een halve liter water aan de kook met 200 gr suiker, tot alle suiker is opgelost. Haal van het vuur.
  5. Doe er het limoensap bij en de geraspte schil.
  6. Laten afkoelen en in een afgedekte plastic kom bewaren in de diepvriezer.
  7. Na een uurtje eens omroeren, en een uur later nog eens.
  8. Een paar uur laten staan in de diepvriezer.

Dresseren

  1. Serveer de ananas met de limoensorbet in een mooi cocktailglas.
  2. Werk af met wat kokosrasp en wat limoenzeste.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer