Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Recept

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 verse ananas
  • 60 ml bruine rum
  • 150 ml gemberbier
  • 6 limoenen
  • 200 gr suiker
  • 50 gr kokosrasp
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Maak de dark ’n stormy: meng het gemberbier met de rum en het sap van een limoen.

2 / 8

Snij de niet al te rijpe ananas in gelijke stukken.

3 / 8

Doe de ananas met de dark ’n stormy in een vacuumzak en trek er de lucht uit.

4 / 8

Breng een halve liter water aan de kook met 200 gr suiker, tot alle suiker is opgelost. Haal van het vuur.

5 / 8

Doe er het limoensap bij en de geraspte schil.

6 / 8

Laten afkoelen en in een afgedekte plastic kom bewaren in de diepvriezer.

7 / 8

Na een uurtje eens omroeren, en een uur later nog eens.

8 / 8

Een paar uur laten staan in de diepvriezer.

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Serveer de ananas met de limoensorbet in een mooi cocktailglas.

2 / 2

Werk af met wat kokosrasp en wat limoenzeste.

Laat het smaken.

Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ’n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit. Ik heb in de restaurants van Albert Adria in Barcelona geregeld fruitdesserts gegeten die met een cocktail of sterke drank werden gemaakt, en ik wou zelf ook eens iets soortgelijks bedenken. Maar dan wel op mijn manier.

Omdat ik in onze keuken een ingebouwd vacuümlade heb van V-ZUG dacht ik: als ik nu eens verse ananas met dark ’n stormy zou impregneren met dat vacuümapparaat, zou dat geen zalig effect geven? Het antwoord is: ja. Je kunt de ananas natuurlijk ook marineren in de cocktail, dat is ook super lekker. Maar impregneren (dat is eigenlijk het doordringen van een materiaal met een andere stof) met de vacuümlade brengt dit frisse en funky dessert echt op een heel ander niveau.

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet
Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

De combinatie van de ananas dark ’n stormy met de zelfgemaakte limoensorbet, wat kokosrasp en limoen zeste met een fris blaadje munt is gewoon ontzettend lekker. Een fantastisch dessert is het waarmee je zelfs je meest culinaire vrienden aangenaam zult verrassen.

Bereiding

  1. Maak de dark ’n stormy: meng het gemberbier met de rum en het sap van een limoen.
  2. Snij de niet al te rijpe ananas in gelijke stukken.
  3. Doe de ananas met de dark ’n stormy in een vacuumzak en trek er de lucht uit.
  4. Breng een halve liter water aan de kook met 200 gr suiker, tot alle suiker is opgelost. Haal van het vuur.
  5. Doe er het limoensap bij en de geraspte schil.
  6. Laten afkoelen en in een afgedekte plastic kom bewaren in de diepvriezer.
  7. Na een uurtje eens omroeren, en een uur later nog eens.
  8. Een paar uur laten staan in de diepvriezer.

Dresseren

  1. Serveer de ananas met de limoensorbet in een mooi cocktailglas.
  2. Werk af met wat kokosrasp en wat limoenzeste.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer