Sven-A-259642-foie-gras-praline-
Recept

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Dit heb je nodig 4 personen

  • Vier kleine stukjes foie gras
  • Een handvol popcorn
  • Een verse mango
  • Sap van een limoen
  • 50 gram confituursuiker
  • 50 gram witte chocolade
  • Bieslook
  • Peper
Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Schil de mango en haal het vruchtvlees van de pit

2 / 8

Snij het vlees in stukjes, cutter desnoods een deel, en breng op een vuurtje met het limoensap (en als de mango niet echt rijp is met een bodempje water) aan de kook.

3 / 8

Haal van het vuur, meng er de suiker onder, en laat er de witte chocolade in smelten

4 / 8

Even goed roeren en laten afkoelen (we serveren dit koud)

5 / 8

Leg op een bordje een schijfje foie gras

6 / 8

Leg er een lepel confituur van mango en witte chocolade op

7 / 8

Leg daar wat popcorn bovenop

8 / 8

Afwerken met wat fijngesnipperde bieslook

Laat het smaken.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu. Maar ik blijf het ondanks alles wel lekker vinden, als ik er maar niet teveel van eet. Dit hapje kun je trouwens evengoed maken met de faux gras van Gaia. Het is een lekker, beetje verrassend hapje, door de combinatie van de ingrediënten.

Bereiding

  1. Schil de mango en haal het vruchtvlees van de pit
  2. Snij het vlees in stukjes, cutter desnoods een deel, en breng op een vuurtje met het limoensap (en als de mango niet echt rijp is met een bodempje water) aan de kook.
  3. Haal van het vuur, meng er de suiker onder, en laat er de witte chocolade in smelten
  4. Even goed roeren en laten afkoelen (we serveren dit koud)
  5. Leg op een bordje een schijfje foie gras
  6. Leg er een lepel confituur van mango en witte chocolade op
  7. Leg daar wat popcorn bovenop
  8. Afwerken met wat fijngesnipperde bieslook

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer