Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294
Recept

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Dit heb je nodig 4 personen

  • 300 g farfalle pasta
  • 200 g gegaarde kip (geroosterd of pulled), in stukjes
  • 125 g blauwe bessen
  • 80 g zachte geitenkaas (Chavroux of verse rol), verkruimeld
  • 75 g jonge spinazie, grof gehakt
  • 40 g walnoten, grof gehakt en licht geroosterd
  • 1 kleine rode ui of sjalot, fijn gesnipperd
  • 2 el verse munt, fijngehakt
Voor de dressing:
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
  • Rasp van ½ citroen
  • 1 tl vloeibare honing
  • ½ tl dijonmosterd
  • Zout en zwarte peper naar smaak
Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Kook de farfalle al dente in gezouten water. Giet af, spoel onder koud water, laat goed uitlekken.

2 / 7

Rooster de walnoten kort in een droge pan (2-3 minuten) tot ze geuren. Laat afkoelen.

3 / 7

Meng in een grote schaal: afgekoelde pasta, kip, blauwe bessen, spinazie, rode ui en walnoten.

4 / 7

Maak de dressing: klop olie, citroensap, rasp, honing, mosterd, zout en peper tot een glad mengsel.

5 / 7

Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.

6 / 7

Verkruimel de geitenkaas eroverheen en werk af met de verse munt.

7 / 7

Laat 15–30 minuten rusten in de koelkast voor de beste smaak (maar serveer niet ijskoud).

Laat het smaken.

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van. Een unieke combinatie van smaken die verrassend goed samengaan — denk aan het ziltige van de kip, het fruitige van de bessen, het frisse van citroen en munt, en dat romige accent van zachte geitenkaas. Alles wat je wil op een warme dag, op één bord.

Dit is zo’n salade die je moeiteloos meeneemt naar een picknick of tuinfeest, of gewoon serveert bij een lunch onder de parasol. Licht, voedzaam en klaar om van te genieten met een goed glas witte wijn of frisse limonade erbij. Elk hapje brengt een vleugje zomer met zich mee. Want zeg nu zelf: er is iets magisch aan recepten die smaken alsof de zon zelf aan tafel zit.

Bereiding

  1. Kook de farfalle al dente in gezouten water. Giet af, spoel onder koud water, laat goed uitlekken.
  2. Rooster de walnoten kort in een droge pan (2-3 minuten) tot ze geuren. Laat afkoelen.
  3. Meng in een grote schaal: afgekoelde pasta, kip, blauwe bessen, spinazie, rode ui en walnoten.
  4. Maak de dressing: klop olie, citroensap, rasp, honing, mosterd, zout en peper tot een glad mengsel.
  5. Giet de dressing over de salade en meng voorzichtig.
  6. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en werk af met de verse munt.
  7. Laat 15–30 minuten rusten in de koelkast voor de beste smaak (maar serveer niet ijskoud).

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer