LEVE DE WINTER: GEHAKTBROODJE MET STEVIGE WORTELSTOEMP

Het vriest dat het kraakt! Het is berekoud! Maar daar gaan we niet lastig over doen. Want dan kun je zo eens andere gerechten maken! Wanneer het buiten sneeuwt is het altijd scoren met een gezellig gehaktbroodje. Iedereen heeft zo wel zijn eigen recept, maar ik vind het persoonlijk heel leuk om kleine gehaktbroodjes te maken, in porties per persoon, met zo’n beetje andere kruiden dan normaal. En de stoemp vind ik zelf het lekkerste als die nog heel grof is en er nog lekker wat brokjes en verse groene kruiden doorheen inzitten. Maar als je zelf ook een fijne variant hebt… Laat maar komen!!

 

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Fruit in olijfolie de sjalotjes met rozemarijn, lookpoeder en wat cayennepeper.
  3. Neem een lepeltje gewone mosterd, een lepel graanmosterd en een lepel ketchup. Meng die door het gehakt met een eitje en wat paneermeel.
  4. Kneed lekkere gehaktbroodjes en bak ze af in de voorverwarmde oven gedurende zo’n 30 minuten. Serveer ze met wat gegrilde bacon.
  5. Maak een aardappelpuree. Stoof de worteltjes aan in de boter tot ze beetgaar zijn.
  6. Meng die met wat boter en een lepeltje gewone mosterd onder de puree, samen met fijngesnipperde bladpeterselie.