Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum
Recept

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 kilo kalfsgebraad
  • Enkele asperges
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 potje tapenade van zongedroogde tomaten
  • Verse basilicum
  • Een halve liter kalfsfond
  • Wat tijm, rozemarijn en laurier
  • 2 sjalotjes
  • Verse pasta
  • Olijfolie
  • Peper
  • Parmesaan
Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Bereiding

16 stappen

1 / 16

Snij het kalfsvlees open maar niet middendoor, maak het zo plat mogelijk.

2 / 16

Snij wat bij aan de randen zodat je een mooi vierkant hebt.

3 / 16

Bestrijk met de helft van de tapenade van de zongedroogde tomaten.

4 / 16

Leg er de dunne plakjes mozzarella op.

5 / 16

Bestrijk met de rest van de tapenade.

6 / 16

Leg er de asperges op die je geschild hebt en heel kort geblancheerd.

7 / 16

Afkruiden met peper en zout.

8 / 16

Besprenkel met wat olijfolie.

9 / 16

Leg er de blaadjes basilicum op.

10 / 16

Rol voorzichtig op.

11 / 16

Het vlees mag je dichtbinden met keukentouw. Nog eens flink afkruiden met peper en zout.

12 / 16

Schroei het gebraad in wat boter met olijfolie dicht.

13 / 16

Leg in een ovenschaal en voeg de kalfsfond toe, de rozemarijn, tijm en het laurierblad, en de fijngesnipperde sjalotjes.

14 / 16

Bedek onder aluminiumfolie en plaats een goede 35 minuten in een voorverwarme oven van 180° C.

15 / 16

Haal uit de oven en laat even rusten onder wat folie.

16 / 16

Kook intussen je verse pasta volgens de aanwijzingen, doe er wat parmezaan, goede olijfolie en verse peper over, en serveer met een paar basilicumblaadjes, en de mooi in plakjes gesneden rollade.

Laat het smaken.

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons. Het is zo’n plezier om mee te koken, en eerlijk? In deze tijden steun ik met veel liefde de lokale producenten. #shoplocal all the way!

Kalfsvlees is niet alleen heerlijk en mager, het is ook verrassend veelzijdig. En met dit recept ga je zéker indruk maken. We vullen het met verse asperges van eigen bodem, zachte Italiaanse mozzarella en een geurige tomatentapenade met basilicum. Een perfecte feestverpakking boordevol smaak! Serveer met verse pasta en een paar (h)eerlijke basisingrediënten, en je hebt een maaltijd die smaakt naar lente, luxe en lokaal geluk.

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Bereiding

  1. Snij het kalfsvlees open maar niet middendoor, maak het zo plat mogelijk.
  2. Snij wat bij aan de randen zodat je een mooi vierkant hebt.
  3. Bestrijk met de helft van de tapenade van de zongedroogde tomaten.
  4. Leg er de dunne plakjes mozzarella op.
  5. Bestrijk met de rest van de tapenade.
  6. Leg er de asperges op die je geschild hebt en heel kort geblancheerd.
  7. Afkruiden met peper en zout.
  8. Besprenkel met wat olijfolie.
  9. Leg er de blaadjes basilicum op.
  10. Rol voorzichtig op.
  11. Het vlees mag je dichtbinden met keukentouw. Nog eens flink afkruiden met peper en zout.
  12. Schroei het gebraad in wat boter met olijfolie dicht.
  13. Leg in een ovenschaal en voeg de kalfsfond toe, de rozemarijn, tijm en het laurierblad, en de fijngesnipperde sjalotjes.
  14. Bedek onder aluminiumfolie en plaats een goede 35 minuten in een voorverwarme oven van 180° C.
  15. Haal uit de oven en laat even rusten onder wat folie.
  16. Kook intussen je verse pasta volgens de aanwijzingen, doe er wat parmezaan, goede olijfolie en verse peper over, en serveer met een paar basilicumblaadjes, en de mooi in plakjes gesneden rollade.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer