Opgevulde pompoen
Recept

Opgevulde pompoen

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 niet al te grote pompoen
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Verse salie
  • Een blokje Stiltonkaas
  • Peper, zout, cayennepeper
Opgevulde pompoen

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Snij een mooi hoedje van de pompoen en hol de onderkant uit.

2 / 11

Sprenkel voldoende olijfolie in de pompoen en plaats die 20 minuutjes (of tot wanneer je voelt dat het pompoenvlees bijna gaar is) in een voorverwarmde oven van 180 graden.

3 / 11

Kook of stoom het pompoenvlees dat je uit de pompoen hebt gehaald al kort eventjes.

4 / 11

Snipper de ui en stoof die in wat lekkere boter zacht samen met het geperste teentje look.

5 / 11

Vergeet je lamsgehakt niet te kruiden, met wat peper en zout, en eventueel wat cayennepeper.

6 / 11

Bak het gehakt mee met de ui.

7 / 11

Voeg de fijngesnipperde salie toe.

8 / 11

Voeg uiteindelijk ook het gestoomde pompoenvlees toe.

9 / 11

Vul de onderkant van de pompoen met het gehakt en pompoenvlees.

10 / 11

Snij de Stilton in plakjes en bedek het gehakt.

11 / 11

Plaats een 5 à 10-tal minuutjes in de hete oven. Eventueel zelfs even onder de grill.

Laat het smaken.

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten. Ik ben zelf een grote fan van deze indrukwekkende groente.

Dit is een heerlijk recept met een mooie grote oranje pompoen. Die heb ik lekker opgevuld met lamsgehakt en blauwe kaas, en die hebben we dan heerlijk met z’n tweetjes uitgelepeld op een mooie herfstavond met een kruidig glaasje rood bij.

Bereiding

  1. Snij een mooi hoedje van de pompoen en hol de onderkant uit.
  2. Sprenkel voldoende olijfolie in de pompoen en plaats die 20 minuutjes (of tot wanneer je voelt dat het pompoenvlees bijna gaar is) in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  3. Kook of stoom het pompoenvlees dat je uit de pompoen hebt gehaald al kort eventjes.
  4. Snipper de ui en stoof die in wat lekkere boter zacht samen met het geperste teentje look.
  5. Vergeet je lamsgehakt niet te kruiden, met wat peper en zout, en eventueel wat cayennepeper.
  6. Bak het gehakt mee met de ui.
  7. Voeg de fijngesnipperde salie toe.
  8. Voeg uiteindelijk ook het gestoomde pompoenvlees toe.
  9. Vul de onderkant van de pompoen met het gehakt en pompoenvlees.
  10. Snij de Stilton in plakjes en bedek het gehakt.
  11. Plaats een 5 à 10-tal minuutjes in de hete oven. Eventueel zelfs even onder de grill.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer