Opgevulde pompoen
Recept

Opgevulde pompoen

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 niet al te grote pompoen
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Verse salie
  • Een blokje Stiltonkaas
  • Peper, zout, cayennepeper
Opgevulde pompoen

Bereiding

11 stappen

1 / 11

Snij een mooi hoedje van de pompoen en hol de onderkant uit.

2 / 11

Sprenkel voldoende olijfolie in de pompoen en plaats die 20 minuutjes (of tot wanneer je voelt dat het pompoenvlees bijna gaar is) in een voorverwarmde oven van 180 graden.

3 / 11

Kook of stoom het pompoenvlees dat je uit de pompoen hebt gehaald al kort eventjes.

4 / 11

Snipper de ui en stoof die in wat lekkere boter zacht samen met het geperste teentje look.

5 / 11

Vergeet je lamsgehakt niet te kruiden, met wat peper en zout, en eventueel wat cayennepeper.

6 / 11

Bak het gehakt mee met de ui.

7 / 11

Voeg de fijngesnipperde salie toe.

8 / 11

Voeg uiteindelijk ook het gestoomde pompoenvlees toe.

9 / 11

Vul de onderkant van de pompoen met het gehakt en pompoenvlees.

10 / 11

Snij de Stilton in plakjes en bedek het gehakt.

11 / 11

Plaats een 5 à 10-tal minuutjes in de hete oven. Eventueel zelfs even onder de grill.

Laat het smaken.

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten. Ik ben zelf een grote fan van deze indrukwekkende groente.

Dit is een heerlijk recept met een mooie grote oranje pompoen. Die heb ik lekker opgevuld met lamsgehakt en blauwe kaas, en die hebben we dan heerlijk met z’n tweetjes uitgelepeld op een mooie herfstavond met een kruidig glaasje rood bij.

Bereiding

  1. Snij een mooi hoedje van de pompoen en hol de onderkant uit.
  2. Sprenkel voldoende olijfolie in de pompoen en plaats die 20 minuutjes (of tot wanneer je voelt dat het pompoenvlees bijna gaar is) in een voorverwarmde oven van 180 graden.
  3. Kook of stoom het pompoenvlees dat je uit de pompoen hebt gehaald al kort eventjes.
  4. Snipper de ui en stoof die in wat lekkere boter zacht samen met het geperste teentje look.
  5. Vergeet je lamsgehakt niet te kruiden, met wat peper en zout, en eventueel wat cayennepeper.
  6. Bak het gehakt mee met de ui.
  7. Voeg de fijngesnipperde salie toe.
  8. Voeg uiteindelijk ook het gestoomde pompoenvlees toe.
  9. Vul de onderkant van de pompoen met het gehakt en pompoenvlees.
  10. Snij de Stilton in plakjes en bedek het gehakt.
  11. Plaats een 5 à 10-tal minuutjes in de hete oven. Eventueel zelfs even onder de grill.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer