Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #collab

Goed nieuws. Ik mag jullie, als ambassadeur van KitchenAid namelijk de nieuwe kleur presenteren. In 2021 was dat Honey. Dit jaar is dat Beetroot geworden. Deze energieke en oppeppende tint is een eerbetoon aan zelfexpressie. Beetroot brengt de avontuurlijke kant van zowel nieuwe als doorgewinterde koks naar boven. Je kunt niet wachten om gewone recepten een onverwachte draai te geven en te experimenteren met vegetarische gerechten van over de hele wereld.

Ik heb dat ook gedaan om deze prachtige kleur te vieren: een nieuw recept bedacht. Het is mijn eigen versie van hummus, maar ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas. Ik vind dat namelijk een prachtige smaakcombinatie, die dit vegetarische gerecht extra diepte en pit geeft, net zoals de nieuwe kleur van 2022 van KitchenAid: het spannende, Beetroot!

 

Bereiding

 

  1. Haal de kikkererwten uit het blik of de bokaal en spoel in een vergiet
  2. Doe de schil van de twee teentjes look.
  3. Haal de blaadjes van de rozemarijn
  4. Doe de kant- en klare rode biet met het sap in de verpakking, en de rest van de ingrediënten in de K400 Blender van KitchenAid
  5. Je mag alle ingrediënten blenden.
  6. Serveer in een potje, drup er nog wat olijfolie op en wat Griekse Yoghurt, werk af met wat verse kruiden, en serveer bij het aperitief met crackers of broodstengels of serveer bij slaatjes of bij heerlijke groenteschotels