Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178
Recept

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

Voor de kip en saus
  • 4 kipfilets
  • 2 el Biscoff pasta (de spread, of je kunt de koekjes zelf verkruimelen)
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 el room (of kokosmelk voor een lichte versie)
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (optioneel, voor extra diepte)
Voor de geroosterde groenten:
  • 2 wortelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in parten gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/2 tl gedroogde tijm (of een takje verse tijm)
Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Rooster de groenten.

4 stappen

1 / 4

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2 / 4

Leg de wortelen, rode ui en courgette op een bakplaat.

3 / 4

Besprenkel met olijfolie, zout, peper en gedroogde tijm.

4 / 4

Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en zacht zijn, halverwege omroeren.

Bereid de kip:

3 stappen

1 / 3

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2 / 3

Kruid de kipfilets met zout, peper en gerookt paprikapoeder (indien gewenst).

3 / 3

Bak de kipfilets in de pan ongeveer 6-7 minuten per kant, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.

Maak de Biscoff-saus:

6 stappen

1 / 6

In dezelfde pan (waar de kip in gebakken is), voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut totdat het geurig is.

2 / 6

Voeg de Biscoff pasta toe en roer goed door totdat het begint te smelten.

3 / 6

Voeg de kippenbouillon en sojasaus toe, roer goed door en laat het zachtjes sudderen totdat de saus iets dikker wordt, ongeveer 3-4 minuten.

4 / 6

Voeg de room toe (of kokosmelk voor een andere smaak) en roer tot een gladde saus. Proef en pas de smaak aan met extra zout, peper of een beetje honing als je de saus zoeter wilt.

5 / 6

Leg de kipfilets op een bord en lepel de Biscoff-saus over de kip.

6 / 6

Serveer de geroosterde groenten ernaast. Dit gerecht past goed bij rijst of aardappelpuree om de saus op te nemen.

Laat het smaken.

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker. Want ja, het blijft bijzonder om zo’n geliefd zoet koekje te verwerken in een hartig gerecht, maar ik ben ontzettend fier op het resultaat! Deze kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten brengt de kruidige, licht karamelachtige smaak van Biscoff samen met zachte, sappige kip en robuuste, geroosterde groenten.

De combinatie klinkt misschien onverwacht, maar de harmonie tussen de speculaaskruiden in de saus en de hartigheid van de kip is gewoonweg onweerstaanbaar. Het gerecht heeft nét dat beetje extra pit en warmte waardoor het meteen uitnodigt tot gezellig tafelen. Perfect voor wie eens iets anders wil dan de klassieke kip en toch wil blijven genieten van rijke, verrassende smaken. Een originele klassieker met een heerlijk verrassende twist.

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75167-vierkant

Bereiding

Rooster de groenten.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de wortelen, rode ui en courgette op een bakplaat.
  3. Besprenkel met olijfolie, zout, peper en gedroogde tijm.
  4. Rooster de groenten 25-30 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en zacht zijn, halverwege omroeren.

Bereid de kip:

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Kruid de kipfilets met zout, peper en gerookt paprikapoeder (indien gewenst).
  3. Bak de kipfilets in de pan ongeveer 6-7 minuten per kant, totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.

Maak de Biscoff-saus:

  1. In dezelfde pan (waar de kip in gebakken is), voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut totdat het geurig is.
  2. Voeg de Biscoff pasta toe en roer goed door totdat het begint te smelten.
  3. Voeg de kippenbouillon en sojasaus toe, roer goed door en laat het zachtjes sudderen totdat de saus iets dikker wordt, ongeveer 3-4 minuten.
  4. Voeg de room toe (of kokosmelk voor een andere smaak) en roer tot een gladde saus. Proef en pas de smaak aan met extra zout, peper of een beetje honing als je de saus zoeter wilt.
  5. Leg de kipfilets op een bord en lepel de Biscoff-saus over de kip.
  6. Serveer de geroosterde groenten ernaast. Dit gerecht past goed bij rijst of aardappelpuree om de saus op te nemen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer