ZELFGEMAAKTE KIP CURRY MET TUC-KOEKJES
Recept

Zelfgemaakte kip curry met tuc-koekjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 grote kipfilet
  • 1 sjalotje
  • 1 renetappel
  • 1 el krenten
  • 1 el kurkuma
  • 1 el curry
  • 4 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 pakje TUC-koekjes
ZELFGEMAAKTE KIP CURRY MET TUC-KOEKJES

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de kipfilet in kleine stukjes en kook een tiental minuutjes in een bouillon (of stoom op lage temperatuur gaar).

2 / 7

Snipper de sjalot, snij de appel in stukjes.

3 / 7

Meng de yoghurt en de mayonaise met de curry en de kurkuma.

4 / 7

Meng de kipfilet met de appel en de krenten onder de saus.

5 / 7

Meng er de fijngesnipperde bieslook onder.

6 / 7

Kruiden met peper en zout (en eventueel nog wat extra curry).

7 / 7

Serveer in een kommetje met wat takjes bieslook over, een lepeltje bij, en lekkere TUC-koekjes. Persoonlijk vind ik de “Orginals” hier het beste bij passen, maar die met Cheese en zelfs die met Sweet Red Paprika kunnen hier bij geserveerd worden.

Laat het smaken.

Een klassieker op de boterham is kip curry. Maar wist je dat je kip curry evengoed als een soort van hartige dip bij het aperitief kunt serveren? In onze kindertijd waren dat toch de meest feestelijke maaltijden, wanneer er toastjes op tafel stonden met lekker beleg, borrelnootjes ook en van die heerlijke TUC-koekjes. Die nostalgie wil ik terughalen door met zelfgemaakte kip curry en de originele TUC-koekjes van het aperitiefje een feestelijk moment te maken met het hele gezin.

En weet je wat: eigenlijk kun je goede kip curry erg makkelijk zelf bereiden. Als je nog wat kip over hebt (van het kippetje aan het spit van het weekend bijvoorbeeld) kun je die natuurlijk als basis gebruiken. Of je kookt een kipfiletje en gaat daarmee aan de slag. Kruiding is iets persoonlijk, maar ik vind dit wel een mooie basis. Maak het pittiger of zachter naar eigen smaak. Maar vergeet vooral het appeltje niet. Het geeft een frisse maar ook smeuïge toets aan je zelfgemaakte kip curry. En daarbij dan die heerlijke TUC-koekjes! Geloof me: iedereen zal er dolgelukkig van worden.

Meer toppings voor je TUC-koekjes kun je vinden www.tuc.be en als je zelf recepten wil delen kun je dat doen met de hashtag #TOPYourTuc

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in kleine stukjes en kook een tiental minuutjes in een bouillon (of stoom op lage temperatuur gaar).
  2. Snipper de sjalot, snij de appel in stukjes.
  3. Meng de yoghurt en de mayonaise met de curry en de kurkuma.
  4. Meng de kipfilet met de appel en de krenten onder de saus.
  5. Meng er de fijngesnipperde bieslook onder.
  6. Kruiden met peper en zout (en eventueel nog wat extra curry).
  7. Serveer in een kommetje met wat takjes bieslook over, een lepeltje bij, en lekkere TUC-koekjes. Persoonlijk vind ik de “Orginals” hier het beste bij passen, maar die met Cheese en zelfs die met Sweet Red Paprika kunnen hier bij geserveerd worden.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Laat ons eens een gerecht maken met een groente waar we echt trots op mogen zijn. Zowel in het Frans, in het Engels en zelfs in het Pools worden spruitjes immers vernoemd naar onze Belgische hoofdstad … Lees meer

Salade met verse tonijn ketjap

Salade met verse tonijn ketjap

Dit is een klassieker uit mijn eerste kookboek, een recept dat al zeker tien jaar meegaat bij ons thuis, en misschien zelfs al langer. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van “salade niçoise” is, maar zonder eitjes en olijven dan, en een beetje met een Aziatische toets … Lees meer