Spring rolls van Peking Duck
Recept

Spring rolls van Peking Duck

Dit heb je nodig 4 personen

  • 180 gr plakjes gerookte eendenborst
  • Een halve komkommer
  • Een halve zoete witte ui
  • Bieslook
  • Verse munt
  • 12 rijstvellen
  • 4 norivelletjes (die je in vier breekt)
  • Hoisinsaus (te koop in de supermarkt, de speciaalzaak, of online)
Spring rolls van Peking Duck

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Snij de plakjes eendenborst in brunoise. Gebruik zoveel vet als je wil. Hoe meer vet, hoe meer smaak.

2 / 7

Snij de halve komkommer en de halve zoete ui in brunoise of julienne als je met sliertjes wil werken, en meng met de fijngesnipperde bieslook en munt, wat peper en zout en een klein beetje olijfolie.

3 / 7

Maak je rijstvel wat wak in koud water, droog voorzichtig af met een keukenhanddoek.

4 / 7

Leg in het midden een plakje nori met daarop een lepeltje van de hoisin-saus, en daarop een flinke lepel van de groentenmengeling.

5 / 7

Top dat alles met een lepeltje van de eendenborsttartaar.

6 / 7

Vouw nu de boven- en onderkant van het rijstpapier over de vulling. Plooi daarna de linker- en rechterkant over de vuling, tot je een strak gesloten rolletje krijgt.

7 / 7

Snij de rolletjes doormidden en zet in een kommetje met daarbij nog wat extra stipjes hoisinsaus en leg er een blaadje munt en takje bieslook bovenop.

Laat het smaken.

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes. Echt een fantastisch gerecht is dat, maar best ingewikkeld om te maken.

Mijn hedendaagse versie is een licht hapje bomvol smaak dat eigenlijk super makkelijk klaar te maken is, maar al je gasten zal smaken. Tijdens de fotoshoot van dit feestelijke menu waren alle aanwezigen in elk geval dolenthousiast.

Spring rolls van Peking Duck

Bereiding

  1. Snij de plakjes eendenborst in brunoise. Gebruik zoveel vet als je wil. Hoe meer vet, hoe meer smaak.
  2. Snij de halve komkommer en de halve zoete ui in brunoise of julienne als je met sliertjes wil werken, en meng met de fijngesnipperde bieslook en munt, wat peper en zout en een klein beetje olijfolie.
  3. Maak je rijstvel wat wak in koud water, droog voorzichtig af met een keukenhanddoek.
  4. Leg in het midden een plakje nori met daarop een lepeltje van de hoisin-saus, en daarop een flinke lepel van de groentenmengeling.
  5. Top dat alles met een lepeltje van de eendenborsttartaar.
  6. Vouw nu de boven- en onderkant van het rijstpapier over de vulling. Plooi daarna de linker- en rechterkant over de vuling, tot je een strak gesloten rolletje krijgt.
  7. Snij de rolletjes doormidden en zet in een kommetje met daarbij nog wat extra stipjes hoisinsaus en leg er een blaadje munt en takje bieslook bovenop.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer