WBC-KVMM-180273-2
Recept

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Dit heb je nodig

  • 1 liter volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 6 el kristalsuiker
  • 8 speculoosjes van Biscoff
WBC-KVMM-180273-2

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Meng je vanillepuddingpoeder in een glas of een shaker koude melk.

2 / 6

Shake of roer goed zodat je een papje zonder klonters krijgt.

3 / 6

Kook de rest van de melk, voeg er de suiker al roerend aan toe.

4 / 6

Voeg het papje met de opgeloste puddingpoeder toe, goed losmaken met de garde en laat even meekoken.

5 / 6

Haal van het vuur, giet de helft in vier kommetjes en leg er een Biscoff speculoosje op, giet de rest van de vulling in de kommetjes en leg er telkens nog een Biscoff speculoosje op.

6 / 6

Laat een beetje afkoelen.

Laat het smaken.

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen. Maar het lekkerste vonden we dit topdessert wellicht wanneer mama speculoosjes in de crème stopte.

Wel altijd met Biscoff speculoosjes (die van van Lotus Bakeries), zegt mijn mama altijd, want dat zijn de echte, de beste. Nu ben ik zelf een fiere ambassadeur van de legendarische speculoosjes, de heerlijke gekarameliseerde smaak en knapperige textuur van Biscoff is een onweerstaanbare combinatie met de gele pudding, dus ik geef mama honderd procent gelijk. Probeer dit nostalgische recept ook zeker zelf eens te maken

Je kunt de recepten van mijn mama terugvinden in haar boek ‘Mijn Mama’s Kookboek’ dat nog steeds te koop is via www.silenro.be

Bereiding

  1. Meng je vanillepuddingpoeder in een glas of een shaker koude melk.
  2. Shake of roer goed zodat je een papje zonder klonters krijgt.
  3. Kook de rest van de melk, voeg er de suiker al roerend aan toe.
  4. Voeg het papje met de opgeloste puddingpoeder toe, goed losmaken met de garde en laat even meekoken.
  5. Haal van het vuur, giet de helft in vier kommetjes en leg er een Biscoff speculoosje op, giet de rest van de vulling in de kommetjes en leg er telkens nog een Biscoff speculoosje op.
  6. Laat een beetje afkoelen.
1606 2606 Biscoff Speculoos 2x 125 g 3D

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer