Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise
Recept

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

Dit heb je nodig 4 personen

  • 8 vitelotte-aardappeltjes (ook truffelaardappel genoemd; ze zijn paars en hebben een nootachtige smaak. Pas op, want ze vlekken erg!)
  • 16 nobashi-garnalen (Japanse garnalen die op een bepaalde manier gesneden zijn)
  • olijfolie
  • 1 el maanzaadjes
  • 1 partje citroen, ontveld en in stukjes
  • Wat blaadjes waterkers
  • Mayonaise kant- en klaar (of zelf te maken)
  • Wat truffelolie
  • Peper en zout
Ingrediënten voor de truffelmayonaise
  • enkele druppels truffelolie
  • 2 el mayonaise (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • enkele druppels citroensap
Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Schil, kook (of stoom) de aardappelen en snijd ze in plakjes.

2 / 6

Bak de garnalen kort in wat olijfolie.

3 / 6

Doe er peper en zout over en besprenkel met de maanzaadjes.

4 / 6

Schud de garnalen een beetje op, zodat de zaadjes er overal op plakken.

5 / 6

Snij kleine partjes uit je citroen

6 / 6

Meng wat truffelolie onder je mayonaise (of maak je mayonaise zelf met wat truffelolie)

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Leg enkele plakjes aardappel op een bordje.

2 / 3

Drapeer er elegant 4 garnalen over en strooi er de stukjes citroen over.

3 / 3

Werk af met enkele toefjes truffelmayonaise en de blaadjes waterkers zoals op de foto.

Laat het smaken.

In het prachtige restaurant ‘Steirereck’ aan het stadspark in Wenen heb ik ooit de inspiratie opgedaan voor dit fantastische gerecht. De sterrenchef in Wenen maakt er een indrukwekkende compositie van, met massa’s verfijnde ingrediënten en straffe technieken, maar deze versie is haalbaar voor elke Would Be Chef. En op feestdagen kun je er ook nog eens wat truffel over schaven. Een feestelijke aanrader als het eens wat chique mag zijn, of als je de lotto gewonnen hebt, maar nodig is het niet. Zoals ik het hieronder uitleg is heet een heerlijk voorgerechtje, dat er ook nog eens mooi uitziet.

Bereiding

  1. Schil, kook (of stoom) de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  2. Bak de garnalen kort in wat olijfolie.
  3. Doe er peper en zout over en besprenkel met de maanzaadjes.
  4. Schud de garnalen een beetje op, zodat de zaadjes er overal op plakken.
  5. Snij kleine partjes uit je citroen
  6. Meng wat truffelolie onder je mayonaise (of maak je mayonaise zelf met wat truffelolie)

Dresseren

  1. Leg enkele plakjes aardappel op een bordje.
  2. Drapeer er elegant 4 garnalen over en strooi er de stukjes citroen over.
  3. Werk af met enkele toefjes truffelmayonaise en de blaadjes waterkers zoals op de foto.

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS POUILLY FUMÉ

Het was een flinke zoektocht om deze grote wijn in ons assortiment te kunnen opnemen. Ook omdat de oogst in de Loire streek behoorlijk is tegengevallen. En we willen enkel een wijn op de markt brengen die top is aan een scherpe prijs. Maar yes, het is gelukt. Deze mooie Pouilly-Fumé is een zalige culinaire wijn.

Bestel hier mijn Pouilly Fumé

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer