Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

In het prachtige restaurant ‘Steirereck’ aan het stadspark in Wenen heb ik ooit de inspiratie opgedaan voor dit fantastische gerecht. De sterrenchef in Wenen maakt er een indrukwekkende compositie van, met massa’s verfijnde ingrediënten en straffe technieken, maar deze versie is haalbaar voor elke Would Be Chef. En op feestdagen kun je er ook nog eens wat truffel over schaven. Een feestelijke aanrader als het eens wat chique mag zijn, of als je de lotto gewonnen hebt, maar nodig is het niet. Zoals ik het hieronder uitleg is heet een heerlijk voorgerechtje, dat er ook nog eens mooi uitziet.

Bereiding

  1. Schil, kook (of stoom) de aardappelen en snijd ze in plakjes.
  2. Bak de garnalen kort in wat olijfolie.
  3. Doe er peper en zout over en besprenkel met de maanzaadjes.
  4. Schud de garnalen een beetje op, zodat de zaadjes er overal op plakken.
  5. Snij kleine partjes uit je citroen
  6. Meng wat truffelolie onder je mayonaise (of maak je mayonaise zelf met wat truffelolie)

Dresseren

  1. Leg enkele plakjes aardappel op een bordje.
  2. Drapeer er elegant 4 garnalen over en strooi er de stukjes citroen over.
  3. Werk af met enkele toefjes truffelmayonaise en de blaadjes waterkers zoals op de foto.